BlackRock overtreft Grayscale in Bitcoin ETF markt

HHenk 3 februari 2024 07:01

BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) neemt de leiding over van Grayscale Investments’ Bitcoin ETF (GBTC) in termen van dagelijkse handelsvolumes. Dit markeert een duidelijke verschuiving in voorkeuren van beleggers en een nieuw tijdperk binnen de wereld van digitale valutabeleggingen.

BlackRock neemt de leiding

De verschuiving in de Bitcoin ETF markt is duidelijk zichtbaar, waarbij BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) voor het eerst de leiding neemt over Grayscale Investments’ Bitcoin ETF (GBTC) in termen van dagelijkse handelsvolumes. Dit betekent een belangrijke verandering in de voorkeuren van beleggers en geeft aan dat we ons in een nieuw tijdperk van investeren in digitale valuta bevinden. De transacties van BlackRock’s fonds overtreffen nu die van Grayscale wat aantoont dat beleggers hun voorkeuren hebben aangepast.

Verschuiving in beleggersvoorkeuren

De dagomzet van IBIT bedroeg $302 miljoen, waarmee het de $292 miljoen van GBTC overtrof en een duidelijke verschuiving in investeerdersvoorkeuren aantoonde. De overgang van Grayscale naar een ETF-formaat heeft geleid tot een daling van meer dan $5,6 miljard, terwijl BlackRock bijna $3 miljard aan extra investeringen ziet. Dit suggereert dat beleggers een grotere voorkeur hebben voor het ETF van BlackRock.

Redenen voor de verschuiving

Er zijn enkele belangrijke factoren die de verschuiving van beleggers van GBTC naar IBIT kunnen verklaren. Grayscale’s relatief hoge beheerkosten van 1,5% en voormalige beperkingen op de verkoop van aandelen hebben waarschijnlijk beleggers aangespoord om te zoeken naar gunstigere en flexibelere investeringsmogelijkheden. Dit suggereert dat de structuur en kosten van ETFs van invloed kunnen zijn op beleggersbeslissingen.

Ondanks de recente ontwikkelingen blijft de markt voor Bitcoin ETF's sterk. Het totale bedrag dat in deze fondsen is geïnvesteerd, is weer gestegen tot meer dan $1 miljard. Dit wijst op een blijvende interesse in het investeren in digitale valuta via ETF's en toont aan dat deze markt goed ontwikkeld is en blijft groeien. Het biedt een breed scala aan opties voor beleggers, wat de diversiteit en gezondheid van deze markt verder onderstreept.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.