BlackBerry blokkeert 1,5 miljoen cyberaanvallen: crypto-industrie als belangrijke prooi

HHenk 7 augustus 2023 23:27

Cybersecurity reus BlackBerry heeft in een recent rapport aangegeven dat het in een periode van negentig dagen meer dan 1,5 miljoen cyberaanvallen heeft weten te blokkeren. De crypto-industrie is een voornaam doelwit voor cybercriminelen geworden, vooral door het gebruik van geavanceerde malware.

BlackBerry stopt miljoenen cyberaanvallen

Volgens de meest recente uitgave van het Global Threat Intelligence rapport van BlackBerry heeft de cybersecurityafdeling van het bedrijf in een periode van negentig dagen meer dan 1,5 miljoen cyberaanvallen weten te blokkeren. Sinds de publicatie van de eerste kwartaaluitgave in januari 2023 is het rapport van Blackberry snel uitgegroeid tot één van de belangrijkste referentiegidsen in de cyberbeveiligingsindustrie, en wordt wereldwijd gebruikt door onder andere cyberbeveiligingsprofessionals en beveiligingsmanagers.

Crypto-industrie als prooi voor fraudeurs

De Cybersecurity Solutions afdeling van BlackBerry heeft de crypto-industrie aangemerkt als een rijp doelwit voor fraudeurs. De aanvallers breiden hun scala aan mogelijkheden uit via tools om controles te omzeilen. Deze tools zijn gericht op het omzeilen van defensieve controles van legacy-oplossingen die vertrouwen op handtekeningen en hashes.

Toename in gebruik van ‘RedLine’ en ‘SmokeLoader’

BlackBerry’s afdeling voor telemetrie heeft vastgesteld dat er een voortdurende trend gaande is in het gebruik van malware zoals ‘RedLine’ en ‘SmokeLoader’. Via deze tools zijn cybercriminelen in staat om gevoelige gegevens, zoals creditcard- en cryptocurrency gegevens, te ontfutselen bij hun slachtoffers. Een van de meest prominente malware die steeds blijft terugkeren als grote bedreiging is ‘SmokeLoader’.

Uit het cyberbeveiligingsrapport blijkt verder dat BlackBerry de meeste aanvallen heeft weten te voorkomen in de Verenigde Staten. De cybersecurityafdeling merkt op dat er een flinke stijging van cyberaanvallen heeft plaatsgevonden in de Aziatische regio’s, met name in Zuid-Korea en Japan.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.