BitMEX-oprichter voorspelt Bitcoin bullmarkt tot 2027

CChristiaan 2 januari 2024 07:02

Arthur Hayes, oprichter van BitMEX, voorspelt een langdurige bullmarkt voor Bitcoin, aangedreven door de ongeremde geldcreatie van centrale banken. Hij is ervan overtuigd dat deze trend tot 2027 zal aanhouden.

Centrale banken stimuleren Bitcoin bullmarkt

Volgens Arthur Hayes, oprichter van BitMEX, zijn de acties van centrale banken, met name hun doorgaande geldcreatie, de drijvende kracht achter de aanvang van de volgende Bitcoin bullmarkt. Hij merkt op dat, ondanks een strikt beleid en relatief hoge rentetarieven, het wereldwijde bankensysteem gunstig is geweest voor de Bitcoin koers.

Bitcoin koerstop verwacht voor 2027

Hayes is ervan overtuigd dat Bitcoin binnen de komende jaren een nieuwe bullmarkt zal ingaan, die vermoedelijk voor 2027 een all-time high zal bereiken. Hij stelt dit op basis van positieve reacties van Bitcoin sinds het FTX-debacle in november 2022, waarbij de Bitcoin koers van $16.000 naar $45.000 steeg.

Hayes verwacht dat 2024 een onstabiel jaar zal zijn in termen van Bitcoin koersen, met veel schommelingen. Echter, hij ziet deze periode ook als een accumulatiefase die de weg zal vrijmaken voor de verwachte koerstoppen in 2025 en 2027.

Renteverlagingen drijven Bitcoin koersstijgingen

Eerder had Hayes aangegeven dat de renteverlagingen onder leiding van Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank waarschijnlijk tot grote koersstijgingen voor Bitcoin zullen leiden. Hij benadrukt dat deze acties de waarde van fiatgeld verminderen en daarmee de aantrekkelijkheid van cryptocurrency's zoals Bitcoin vergroten.

Ondanks dat een Bitcoin prijs van $1 miljoen momenteel onhaalbaar lijkt, benadrukt Hayes dat de scenario's in de cryptowereld snel kunnen veranderen. Hij blijft optimistisch dat de huidige trends en marktdynamiek Bitcoin in de richting van deze mijlpaal kunnen sturen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.