BitGo en Swan Bitcoin plannen bitcoin-only trust voor Amerika

HHenk 16 september 2023 00:21

BitGo en Swan Bitcoin zijn van plan een bitcoin-only trustbedrijf op te zetten, zonder blootstelling aan de rest van de cryptomarkt. De joint venture, waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt, moet nog de goedkeuring krijgen van de toezichthoudende instanties.

BitGo en Swan Bitcoin lanceren uniek bitcoin-only trustbedrijf

De crypto-custodial BitGo en Swan Bitcoin willen samen een uniek trustbedrijf lanceren dat uitsluitend op bitcoin is gericht. Hiermee zou het bedrijf de eerste Amerikaanse bitcoin-only trustbedrijf zijn, zoals te lezen is in het persbericht. Het plan is om de ervaring van BitGo in custody te combineren met die van Swan op het gebied van onboarding en fraudepreventie. De naam van de dienst en goedkeuring van de regelgevende instanties zijn nog in afwachting.

Swan blijft samenwerken met BitGo en Fortress Trust na hack

Swan maakt gebruik van de bitcoin-opslagdiensten van BitGo en werkt ook samen met het in Nevada gevestigde charter trustbedrijf Fortress Trust. Dit bedrijf had recentelijk te maken met een hack waarbij klantenfondsen verloren gingen. Ondanks deze tegenslag staat Fortress Trust op het punt om overgenomen te worden door Ripple.

De wereld van custodials kent veel beweging. In juli werd Prime Trust onder curatele gesteld, kort nadat BitGo had besloten de overname van het bedrijf te stopzetten. De CEO van Prime Trust deelde later mee dat ze een investering van $8 miljoen hadden verloren in de algoritmische stablecoin TerraUSD, die in mei 2022 instortte.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.