Bitfarms mijnt in september 411 bitcoin uit de digitale grond

CChristiaan 3 oktober 2023 10:32

Bitfarms, een grote bitcoin miner op de wereldmarkt, heeft in september 2023 een totaal van 411 bitcoin uit de digitale grond weten te delven. Dit is een toename van 7,3 procent in vergelijking met de maand ervoor. Voor bedrijfsoperaties moesten er echter 362 van deze bitcoins worden verkocht.

Bitfarms verkoopt bitcoins voor bedrijfsoperaties

Van de 411 bitcoins die Bitfarms in september 2023 uit de digitale grond heeft gehaald, moest het bedrijf er 362 verkopen om de bedrijfsactiviteiten draaiende te houden. Deze verkoop heeft een opbrengst van 9,5 miljoen dollar gegenereerd. Na de verkoop heeft Bitfarms nog 703 bitcoins in bezit, met een totale waarde van ongeveer 20 miljoen dollar.

Stijgende bitcoin-productie bij Bitfarms

Bitfarms blijft de productie van bitcoins verhogen dankzij het installeren van nieuwe miners en het volledig benutten van de energiefaciliteiten in het Argentijnse Rio Cuarto. Door de nieuwe installaties heeft Bitfarms zijn totale energiecapaciteit kunnen verhogen tot 233 MW, een stijging van 24 procent in 2023. De hashrate van Bitfarms is in september ook met 9 procent gestegen van 6,1 exahash per seconde naar iets meer dan 6,2 exahash per seconde.

Geoff Morphy, de CEO van Bitfarms, ziet de aanstaande halving van Bitcoin als een kans voor het bedrijf. Ondanks dat de halving in theorie slecht is voor miners - omdat de productie zal halveren - gelooft Morphy dat het bedrijf kan profiteren. Volgens hem is het belangrijk om te focussen op de infrastructuur en een sterke balans om financiële flexibiliteit te hebben die het mogelijk maakt om op het juiste moment agressief te handelen.

Vergelijking productie met vorig jaar

Hoewel de bitcoin-productie van Bitfarms in september 2023 is gestegen, was de productie in dezelfde maand in 2022 hoger. Vorig jaar wist het bedrijf 481 bitcoins uit de digitale mijnen te halen. De hashrate is sindsdien wel met ongeveer 50 procent gestegen van 4,2 naar de huidige 6,2 exahash per seconde.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.