Bitcoinwalvissen dumpen in één week 60.000 BTC ter waarde van €2,22 miljard

HHenk 14 november 2023 23:01

Naar verluidt hebben zakelijke Bitcoin-bezitters afgelopen week ongeveer 60.000 BTC verkocht, wat neerkomt op een waarde van ongeveer €2,22 miljard. Analisten voorspellen een mogelijke dip in de Bitcoin-markt, die een koopkans kan opleveren.

Bitcoin-walvissen dumpen massaal BTC

Volgens handelaar en on-chain onderzoeker Ali Martinez hebben 'Bitcoin-walvissen' hun bezit massaal verkocht toen BTC een nieuw hoogtepunt van 2023 bereikte van ongeveer $38.000. Deze grote Bitcoin-houders hebben in slechts zeven dagen tijd tienduizenden BTC geloosd, wat neerkomt op een totale waarde van ongeveer €2,22 miljard.

Ook Bitcoin-miners verkopen BTC

Volgens analist Ali Martinez zijn Bitcoin-walvissen niet de enige groep investeerders die hun BTC-bezit dumpen. Hij merkte op dat Bitcoin-miners in de afgelopen weken ongeveer 5.000 BTC hebben verkocht, ter waarde van ongeveer $175 miljoen. Deze verkoopbeweging van miners geeft aan dat ook zij winsten willen verzilveren.

Mogelijke Bitcoin koersdaling tot $33.000

Analyst Martinez geeft een waarschuwing af voor mogelijke koersdalingen van Bitcoin. Hij zegt dat de cryptomunt kan dalen tot wel $33.000, gebaseerd op de Tom DeMark (TD) Sequential-indicator. Deze technische indicator meet een reeks prijspunten om mogelijke trendomkeringen aan te geven. Hoewel Martinez van plan is zijn spot BTC-positie onaangeroerd te laten tot ergens in 2025, overweegt hij een shortpositie in de futuresmarkt in te nemen.

Er zijn ook andere stemmen in de Bitcoin-analysesector. Analist James gebruikt bijvoorbeeld de indicator 'net unrealized profit/loss'. Deze meetmethode berekent de gerealiseerde cap af van de marktcap en deelt dit vervolgens door de marktcap. James gelooft dat de markt nog steeds optimistisch is, vooral met de mogelijke komst van de Bitcoin spot ETF en de daaraan gerelateerde prijsstijging.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.