Bitcoin's Wikipedia-pagina ziet piek in bezoekers te midden van marktrally

CChristiaan 31 oktober 2023 23:02

Het bezoekersaantal van de Wikipedia-pagina van Bitcoin heeft vorige week een piek bereikt, waarschijnlijk door de recente prijsrally en de speculatie rondom de goedkeuring van een Bitcoin ETF. Dit is de hoogste interesse sinds juni 2022.

Piek in paginaweergaven Bitcoin-pagina

Er was een aanzienlijke toename van het aantal weergaven van de Bitcoin-Wikipedia-pagina vorige week, waardoor het hoogste niveau werd bereikt sinds medio 2022. Deze gerapporteerde piek wordt waarschijnlijk aangejaagd door de aanhoudende prijsrally van Bitcoin en de blijvende interesse in de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF.

Groeiende interesse door ETF en prijsrally

De prijs van Bitcoin is de afgelopen week sterk gestegen, voor het eerst sinds mei 2022 tot boven de $35.000. Deze stijging, samen met het veelbelovende nieuws over de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF, heeft waarschijnlijk de hernieuwde interesse in Bitcoin aangewakkerd, zoals blijkt uit de toename van het bezoek aan zijn Wikipedia pagina.

Hoewel de exacte timing van de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF's nog steeds onduidelijk is, wordt verwacht dat dit binnen enkele maanden zal gebeuren. De deadline voor de aanvragen van Ark Invest en 21Shares is 10 januari 2024, wat waarschijnlijk de vroegste goedkeuringstermijn is.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.