Bitcoin zal volgens bestsellerauteur $100.000 bereiken in juni

HHenk 21 februari 2024 07:01

Robert Kiyosaki, auteur van de bestseller 'Rich Dad Poor Dad', voorspelt dat Bitcoin de komende maanden $100.000 zal bereiken. Hij toont meer vertrouwen in harde activa zoals Bitcoin, goud en zilver dan in de Federal Reserve.

Kiyosaki voorspelt sterke stijging Bitcoin

Robert Kiyosaki, bekend van zijn bestseller 'Rich Dad Poor Dad', heeft op sociale media zijn vertrouwen uitgesproken in harde activa zoals Bitcoin, goud en zilver. Volgens hem zal Bitcoin in de komende maanden de grens van $100.000 bereiken, een stelling die veel stof doet opwaaien in de financiële wereld. Kiyosaki's vertrouwen in deze activa lijkt sterker te zijn dan in de Federal Reserve, het Amerikaanse equivalent van de Nederlandse Centrale Bank.

Zorgen over Amerikaanse economie en staatsobligaties

Naast zijn voorspelling over Bitcoin, uit Kiyosaki ook zijn zorgen over de Amerikaanse economie. Met name de vraag naar Amerikaanse staatsobligaties baart hem zorgen, gezien de recordhoogte van de nationale schuld. In plaats van in deze schulden te investeren, lijken banken volgens Kiyosaki meer te kiezen voor goud. Deze ontwikkelingen en zijn vertrouwen in harde activa leiden ertoe dat hij een sterke stijging van Bitcoin tot $100.000 voorspelt tegen juni van dit jaar.

Andere financiële analisten delen Kiyosaki's optimisme, maar met een voorbehoud. Er is overeenstemming dat de trend positief blijft zolang er geld vloeit naar Bitcoinfondsen, oftewel ETF's. Deze fondsen hebben immers spot Bitcoin nodig om hun product aan te bieden. Toch waarschuwt de analist Michaël van de Poppe voor mogelijke risico's. Volgens hem moeten we rekening houden met een mogelijke daling van de Bitcoin tot onder de $50.000, met een ondergrens van $48.500.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.