Bitcoin worstelt met cruciaal prijspunt, Ripple vecht tegen SEC beroep

CChristiaan 17 augustus 2023 08:52

De bitcoin koers heeft een flinke daling meegemaakt, terwijl Ripple een nieuw hoofdstuk opent in zijn rechtszaak tegen de SEC. Daarnaast is er een laatste oproep voor Binance gebruikers in Nederland.

Bitcoin koers neemt duikvlucht

De bitcoin heeft een tumultueuze periode achter de rug, met een flinke daling van de koers. Het is opvallend dat de digitale valuta sinds eind juli handelt in de prijsregio tussen $28.500 en $30.000, waarbij de koers al meerdere keren tussen deze twee prijsniveaus heen en weer stuiterde. De grootste daling vond afgelopen nacht plaats, toen de BTC vanuit de bovenzijde van deze prijsregio terugzakte tot de onderkant, wat een prijsdaling van op zijn diepste punt 3% betekent.

Ripple vecht terug tegen SEC

Binnen de wereld van cryptovaluta heeft Ripple ook het nieuws gemaakt. De munt is in een rechtszaak verwikkeld met de Securities and Exchange Commission (SEC). In een recente ontwikkeling ging Ripple tegen het hoger beroep van de SEC in, wat geen verrassende keuze was gezien de voorlopige uitslag van de rechtszaak overwegend positief was voor Ripple. De rechter bepaalde namelijk dat XRP geen effect is, een winst die Ripple uiteraard wil beschermen.

Laatste oproep voor Binance gebruikers

Voor gebruikers van de crypto exchange Binance is er ook belangrijk nieuws. Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, heeft zich eerder teruggetrokken uit Nederland. Vandaag is het de laatste kans voor Nederlandse gebruikers om hun crypto van deze exchange te halen. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor crypto handelaren en bezitters in het land.

Tenslotte, de wereld van de financiële markten blijft dynamisch met nieuwe economische cijfers die vandaag worden gepubliceerd. Deze cijfers, specifiek de eerste aanvragen van werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten, kunnen mogelijk een effect hebben op de bitcoin koers. Deze cijfers geven een indicatie van de gezondheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt en daarmee de Amerikaanse economie. Een lager dan verwacht aantal aanvragen kan positief zijn voor de dollar, wat vaak negatief is voor bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.