Bitcoin 'whales' schrikken niet terug: investeren 1,5 miljard dollar in twee weken

HHenk 4 september 2023 13:09

Ondanks de huidige negatieve koersacties van Bitcoin, hebben de grootste 'whales' in de cryptovaluta markt blijk gegeven van hun vertrouwen door 1,5 miljard dollar in de munt te investeren in de laatste twee weken van augustus.

Bitcoin 'whales' blijven investeren ondanks negatieve koerstrend

Ondanks de turbulentie op de Bitcoin-markt zijn de grootste 'whales' niet afgeschrikt. In feite hebben deze grootverdieners - die elk ongeveer 0,1% van alle Bitcoin in handen hebben - hun vertrouwen in de digitale munt getoond door in de laatste twee weken van augustus voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin te kopen. Deze actie lijkt hun onwrikbare geloof in de potentie van Bitcoin te onderstrepen, ondanks de negatieve koerstrend.

Toename Bitcoin-holdings gebeurt ondanks lage instroom op gecentraliseerde beurzen

Volgens Lucas Outumuro, hoofd van de onderzoeksafdeling bij IntoTheBlock, vond de opbouw van deze aanzienlijke Bitcoin-holdings plaats op een moment dat de stroom naar gecentraliseerde beurzen praktisch nihil was. Dit suggereert dat de vraag naar Bitcoin voornamelijk 'organisch' was, gedreven door individuele kopers in plaats van institutionele investeerders.

Hoewel er aanvankelijk enthousiasme was over de Spot Bitcoin ETF, is deze euforie in de dagen die volgden sterk afgenomen. Dit kwam voornamelijk doordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besloot om de lopende aanvragen uit te stellen, waardoor de koers van Bitcoin weer daalde.

Optimisme institutionele beleggers groeit ondanks zwakke Bitcoin koers

Ondanks een zwakke koersbeweging suggereert de toenemende accumulatie van Bitcoin door grote spelers dat institutionele beleggers positiever worden over de munt. Volgens Outumuro kan dit optimisme gedeeltelijk worden toegeschreven aan de naderende beslissing over de toelating van een Bitcoin ETF.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.