Bitcoin stormt vooruit: doorbreekt 32.000 euro dankzij BlackRock's Bitcoin ETF

HHenk 24 oktober 2023 07:17

Bitcoin doorbreekt de grens van 32.000 euro, een stijging van meer dan 10% in de afgelopen 24 uur. Deze groei wordt toegeschreven aan de aanstaande Bitcoin ETF van BlackRock, die twee belangrijke stappen heeft gemaakt in de voorbereiding op zijn lancering.

Bitcoin ETF van BlackRock stuwt Bitcoin koers

De Bitcoin koers is in een stroomversnelling geraakt en heeft de grens van 32.000 euro doorbroken - een aanzienlijke stijging van meer dan 10% in slechts 24 uur. Deze positieve ontwikkeling wordt toegeschreven aan de aanstaande Bitcoin ETF van vermogensbeheerder BlackRock, die twee belangrijke stappen heeft gezet in de aanloop naar de lancering. Dankzij deze ontwikkelingen kan de Bitcoin koers in de komende tijd verder stijgen.

BlackRock noteert Bitcoin Trust bij DTCC

BlackRock heeft zijn iShares Bitcoin Trust aangemeld bij de DTCC (Depository Trust & Clearing Corporation), de organisatie die transacties op de NASDAQ-beurs reguleert. Dit nieuwe fonds, dat onder het tickersymbool IBTC zal worden verhandeld, is een stap vooruit in de richting van de lancering van deze Bitcoin ETF. Deze stap is opmerkelijk omdat het de eerste keer is dat een spot-ETF wordt genoteerd bij de DTCC.

In overeenstemming met eerdere plannen om de Bitcoin ETF in oktober te lanceren, heeft BlackRock een CUSIP-nummer verkregen voor de ETF. Dit unieke identificatiecode is essentieel bij de uitgifte en handel van effecten. Hoewel er officieel nog geen goedkeuring is voor de Bitcoin ETF van BlackRock, gedraagt de vermogensbeheerder zich alsof dit slechts een kwestie van tijd is, wat de markt ook lijkt te beamen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.