Bitcoin stabiliteit: belangrijke niveaus en toekomstige trends

HHenk 14 augustus 2023 22:27

De Bitcoin prijs heeft de afgelopen weken een zomer pauze genomen, wat de vraag oproept in welke richting de munt als eerste zal uitbreken. Experts wijzen op verschillende indicatoren die deze vraag kunnen helpen beantwoorden.

Bitcoin koers in nauwe marge

De afgelopen weken valt op dat de Bitcoin koers zich in een zeer krappe marge beweegt, wat vragen oproept bij investeerders over de toekomstige richting van de munt. Het is onmogelijk dat de koers voor altijd in deze krappe marge blijft. Zal de Bitcoin de recente piek van $31.000 weer bereiken, of is de langzame neerwaartse trend nog niet voorbij?

Volgens de oprichters van analysebedrijf Glassnode blijft het niveau van $29.500 een zeer belangrijk punt om in de gaten te houden. Dit niveau was namelijk het steunniveau van de marge waarin de Bitcoin koers zich van 21 juni tot 24 juli bewoog. Mocht de Bitcoin koers boven dit niveau uitbreken, dan kunnen we mogelijk een mooie stijging verwachten.

Als het de Bitcoin niet lukt om het niveau van $29.500 te heroveren, dan zou de zone rond de $28.000 dollar het volgende logische punt kunnen zijn waar de koers steun vindt. Er is namelijk weinig liquiditeit te bekennen tussen het huidige niveau en de $28.000, wat blijkt uit data van Swissblock.

Historisch lage volatiliteit

Blockchain analysebedrijf Glassnode beschrijft de huidige koers als saai en apathisch. De volatiliteit en andere on-chain indicatoren liggen historisch laag. Dit kan worden gezien als de stilte voor de storm, maar het is nog onduidelijk of deze storm wordt gekenmerkt door groene of rode candlesticks.

Bollinger Bands wijzen op lage volatiliteit

Volgens de Bollinger Bands, een prijsindicator die volatiliteit in rekening neemt, was de volatiliteit van Bitcoin zelden zo laag als nu. De enige twee keer dat dit zo laag was, was in september van 2016 en januari van dit jaar. Beide periodes werden gevolgd door grote koersstijgingen. Op basis van deze indicator kan er voorzichtig optimisme zijn, maar het is nog afwachten of de geschiedenis zich zal herhalen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.