Bitcoin staat op de rand van bearish klimaat, waarschuwt investeringslegende

CChristiaan 20 augustus 2023 11:36

De bekende investeerder Peter Brandt beweert dat Bitcoin op het punt staat zijn bullish momentum te verliezen, met potentieel neerwaartse koersacties in het verschiet. Brandt benadrukt het belang dat Bitcoin niet onder de $24.800 sluit.

Brandt voorspelt mogelijke correctie voor Bitcoin

Peter Brandt, een gerespecteerde figuur in de crypto wereld, heeft onlangs een waarschuwing afgegeven dat Bitcoin zijn opwaartse trend kan verliezen. Deze voorspelling komt voort uit zijn analyse van recente koersbewegingen en de algemene marktcondities. Brandt heeft in het verleden succes gehad met zijn voorspellingen, waaronder de correcte voorspelling van de Bitcoin top in 2017. Nu beweert hij dat er meer neerwaartse koersactie kan komen, met name als Bitcoin onder de $24.800 sluit.

Op het moment van schrijven staat Bitcoin genoteerd op een koers van $26.000. Hoewel dit mogelijk zorgwekkend is vanuit het perspectief van Brandt, is het belangrijk op te merken dat dit niet noodzakelijk het begin van een bearish trend betekent. Veel hangt af van of Bitcoin erin slaagt om boven de $24.800 te blijven, wat volgens Brandt een cruciale ondersteuningslijn is.

Verloren diagonale steunlijn zorgt voor zorgen

Belangrijk is dat Brandt heeft opgemerkt dat Bitcoin een belangrijke diagonale steunlijn heeft verloren. Deze lijn heeft de digitale munt sinds het begin van 2023 in een opwaartse trend gehouden. Volgens Brandt, zolang Bitcoin deze trendlijn niet herpakt, wordt de markt als bearish beschouwd. En om deze lijn te herpakken, moet Bitcoin bijna $3.000 stijgen vanaf de huidige koers, wat een zware taak lijkt te zijn.

Nog geen paniek, tenzij Bitcoin onder $24.800 zakt

Hoewel de waarschuwing van Brandt serieus moet worden genomen, is het ook belangrijk om te benadrukken dat er op dit moment nog geen nood aan de man is voor Bitcoin. Bitcoin zou pas echt in de problemen komen als het onder de $24.800 zakt, de neklijn van het hoofd-en-schouders patroon. Het blijft dus afwachten of de bulls wakker worden om de Bitcoin koers weer op te stuwen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.