Bitcoin schiet boven het record van 70.000 dollar

CChristiaan 9 maart 2024 07:01

Op vrijdag bereikte de Bitcoin een nieuw record van 70.105 dollar (63.967 euro), en brak daarmee het oude record uit 2021. Deze waardestijging wordt toegeschreven aan de goedkeuring van Bitcointrackers door de Amerikaanse toezichthouder SEC in januari.

Bitcoin bereikt nieuw hoogtepunt

Op vrijdag zagen we een opmerkelijke stijging van de Bitcoin-koers. De koers schoot naar een nieuw record van 70.105 dollar (63.967 euro). Dit markeert een grote stap voor de bekende cryptomunt, die eerder dit jaar op ongeveer 43.000 dollar begon en sindsdien met ongeveer 60 procent is gestegen.

De rol van de SEC en ETF's

De stijging van de Bitcoin-koers wordt voornamelijk toegeschreven aan de goedkeuring van zogenaamde Bitcointrackers door de Amerikaanse toezichthouder SEC eerder dit jaar. Dankzij deze goedkeuring hoeven beleggers niet direct meer Bitcoins te kopen en op te slaan in een digitale portemonnee. Ze kunnen indirect investeren in Bitcoin door middel van deze ETF-fondsen, wat betekent dat ze kunnen beleggen in Bitcoin zonder de cryptomunt zelf te bezitten.

De Bitcoin, die in 2009 werd geïntroduceerd, staat bekend om zijn zeer grillige koersbewegingen. Hoewel de waarde afgelopen dinsdag een recordhoogte bereikte, dook het vervolgens met 10 procent omlaag. Dit kan enigszins worden verwacht bij een munt die zo volatiel is als de Bitcoin, maar het blijft een belangrijk punt van aandacht voor potentiële beleggers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.