Bitcoin, Ripple en Solana: De redenen achter de recente stijging

HHenk 20 oktober 2023 11:56

De grote cryptocurrencies tonen vandaag indrukwekkende cijfers. Bitcoin nadert de 28.000 euro met een stijging van 3%, Ripple heeft positief nieuws ontvangen en Solana is met 10% gestegen. Laten we eens kijken naar de redenen achter deze koersbewegingen.

Bitcoin stijgt dankzij Jerome Powell

Bitcoin lijkt deze week eindelijk met vertrouwen de grens van 30.000 dollar te kunnen doorbreken. Met een stijging van 3% ten opzichte van gisteren, heeft de cryptocurrency duidelijk een positieve trend te pakken. Een belangrijke reden achter deze stijging lijkt te liggen in uitspraken van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve. Hij sprak zijn vertrouwen uit in de economie, wat in eerste instantie resulteerde in hogere rendementen op staatsobligaties, waarna de koers van Bitcoin volgde.

Vrijspraak voor Ripple-directeuren

Ook Ripple heeft reden tot juichen, want het bedrijf ontving positief nieuws. In december 2020 werd het bedrijf aangeklaagd en werden de twee directeuren beschuldigd van frauduleus handelen. Dit had een directe impact op de koers van Ripple's XRP. Donderdag kondigde Ripple aan dat beide leidinggevenden waren vrijgesproken van alle claims die tegen hen waren ingediend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Dit nieuws wordt gezien als een grote overwinning voor Ripple en heeft een positief effect op de koers van XRP.

Tot slot is er het verhaal van Solana, waarvan de waarde met 10% is gestegen. De stijging was een verrassing voor velen, zelfs voor technische analisten. Door deze prijsstijging is Solana voorbij de psychologische weerstand van 25 dollar (ongeveer 23,64 euro) gegaan. Op het moment van schrijven is Solana zelfs door de grens van 25 euro gebroken, een mooie start van de dag voor de cryptomunt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.