Bitcoin prijs, onder de $30.000 limiet: een tijdelijk fenomeen?

HHenk 30 juli 2023 16:57

De prijs van bitcoin blijft sinds eind juni onder de $31.000. Hoewel sommige speculanten een verdere daling voorspellen, ziet de CEO van een DeFi bedrijf dit anders. Volgens haar zou de bitcoin koers snel kunnen corrigeren in een opwaartse trend.

Bitcoin koerscorrectie: een teken van herstel

Het is al een tijd geleden dat we de bitcoin niet onder de $31.000 hebben gezien. Onlangs daalde de koers zelfs tot iets boven de $29.000, waardoor sommige speculanten bang werden voor een verdere daling. Maar Rachel Lin, CEO van SynFutures, een DeFi-bedrijf, ziet het anders. Ze gelooft dat dit slechts een tijdelijke correctie is en dat we binnenkort weer een opwaartse trend kunnen zien. Dus zit je op het puntje van je stoel te wachten op een stijging van de bitcoin koers? Volgens Rachel zou je niet al te lang hoeven te wachten.

De bitcoin prijs weerstand is te wijten aan de grote hoeveelheid call-optiecontracten die openstaan rond de $31.000, legt Rachel uit. Aan de andere kant, er zijn opmerkelijk weinig orders rond de $30.000, wat aangeeft dat niet veel handelaren verwachten dat de prijs zal dalen. Dit kan worden gezien als een positief teken, omdat het aantoont dat de markt nog steeds vertrouwen heeft in de waarde van bitcoin, ondanks de recente dalingen. Dus houd je hoofd koel, en laat de markt zijn werk doen.

Optiecontracten: hoge winsten, hoge risico's

Optiecontracten kunnen een dubbelzijdig zwaard zijn. Aan de ene kant kunnen ze als een hefboom werken, waarmee je snel veel geld kunt verdienen. Maar aan de andere kant, ze kunnen ook waardeloos worden na de verloopdatum. Dit betekent dat je het risico loopt om je volledige investering te verliezen. Daarom is het essentieel om je timing goed te hebben als je in optiecontracten handelt. Maar vergeet niet, ze worden niet alleen gebruikt voor speculatie. Ze kunnen ook een hulpmiddel zijn om het risico van je portfolio te beperken. Dus, zoals altijd, doe je huiswerk voordat je besluit om in te stappen.

Call-opties en de mogelijke gevolgen

Volgens Rachel is het feit dat er veel call-opties openstaan rond de $31.000 een indicatie dat de prijs van bitcoin nog verder kan stijgen zodra dit niveau bereikt wordt. Echter, dit kan ook een tegenovergesteld effect hebben. Omdat optiecontracten na verloop van tijd verlopen, kan de markt proberen te voorkomen dat de prijs van bitcoin de prijsniveaus van populaire optiecontracten bereikt. Dit zou ervoor zorgen dat deze contracten waardeloos worden. Dus terwijl we hopen op een prijsstijging, moeten we ook realistisch blijven en ons voorbereiden op alle mogelijke scenario's.

De cryptomarkt is berucht om zijn volatiliteit, en de recente stabiliteit van de bitcoin prijs kan een voorteken zijn van meer schommelingen in de toekomst. Het ontbreken van grote prijsbewegingen suggereert dat er in de nabije toekomst mogelijk meer volatiliteit op komst is. Dus als je van plan bent om te investeren in bitcoin of andere cryptocurrencies, bereid je dan voor op een wilde rit. Het kan een uitdagende, maar ook een lonende ervaring zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.