Bitcoin op weg om 'zeldzamer dan goud' te worden

HHenk 7 december 2023 07:02

Bitcoin staat op de drempel van een historische mijlpaal, volgens CNBC kan deze grootste cryptomunt ter wereld binnenkort 'zeldzamer dan goud' worden. Deze ontwikkeling wordt ondersteund door de aanstaande 'halving' van Bitcoin en recente waardestijgingen van de munt.

Bitcoin presteert beter en wordt mogelijk 'zeldzamer dan goud'

De afgelopen weken heeft Bitcoin indrukwekkend gepresteerd en dat is niet onopgemerkt gebleven. Volgens CNBC is Bitcoin op het punt om geschiedenis te schrijven als het eerste activum dat 'zeldzamer dan goud' wordt. Deze historische mijlpaal wordt benadrukt door de recente stijging van Bitcoin, die de grens van $42.000 heeft doorbroken, een niveau dat in meer dan een jaar niet meer is bereikt. Door deze ontwikkeling zijn er speculaties dat de prijs nog verder kan stijgen.

'Halving' kan de waarde van Bitcoin verder verhogen

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de mogelijke zeldzaamheid van Bitcoin is de aanstaande 'halving'. Deze evenement zal de 'stock-to-flow ratio' van de munt beïnvloeden, wat betekent dat er na de halving relatief minder Bitcoins dan goud zullen worden gemijnd. Dit kan de zeldzaamheid en potentieel de waarde van Bitcoin verder verhogen.

Speculaties kunnen de waarde van Bitcoin verder opdrijven

In de afgelopen periode heeft Bitcoin een opmerkelijke opleving beleefd. De mogelijke goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF heeft een aanzienlijke impact gehad op de prijs van de munt. Daarnaast wordt verwacht dat de aanstaande Bitcoin Halving, waarbij de beloningen voor het minen halveren, de waarde nog verder zal opdrijven.

De recente ontwikkelingen op de Bitcoin-markt hebben Standard Chartered ertoe gebracht om een ambitieuze voorspelling te doen. Ze voorspellen een prijsstijging tot $100.000 voor Bitcoin tegen het einde van 2024. Deze prognose wordt ondersteund door de aanstaande halving van Bitcoin en de toenemende belangstelling voor de cryptocurrency.

Als je geïnteresseerd bent in het betreden van de cryptowereld en misschien wel Bitcoin of een andere cryptocurrency wilt kopen, dan is er een exclusieve aanbieding voor jou. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen lezers een exclusief welkomstcadeau van 20 euro en geen handelskosten over de eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.