Bitcoin op het punt om belangrijke mijlpaal te bereiken

CChristiaan 2 december 2023 07:01

De waarde van de cryptocurrency Bitcoin heeft een flinke sprong gemaakt en staat op het punt om een belangrijke symbolische grens te bereiken. Dit komt mede door positieve vooruitzichten en potentiële ontwikkelingen in de Amerikaanse beurs.

Bitcoin raakt bijna hoogste waarde sinds april

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft Bitcoin een aanzienlijke waardestijging ondergaan. Momenteel staat de cryptocurrency op een waarde van bijna 39.000 dollar per stuk, een niveau dat sinds april 2022 niet meer is bereikt. Deze stijging is te danken aan een reeks positieve vooruitzichten voor de munt.

Amerikaanse beurstoezichthouder kan Bitcoin beleggen eenvoudiger maken

Binnen de financiële gemeenschap is er veel anticipatie op een aankomende beslissing van de Amerikaanse beurstoezichthouder. Er wordt verwacht dat de toezichthouder groen licht geeft voor fondsen die de waarde van Bitcoin volgen. Dit zou het voor investeerders veel eenvoudiger maken om hun geld in de digitale munteenheid te steken, zonder dat ze zelf Bitcoin hoeven te bezitten. Grote financiële bedrijven zoals BlackRock zijn al bezig met plannen om deze financiële producten aan te bieden.

De afgelopen tijd is de waarde van Bitcoin met maar liefst 130% gestegen. Dit is mede te danken aan gunstige marktontwikkelingen en het toenemende vertrouwen van investeerders in de digitale munt. Mocht de prijs de grens van 40.000 dollar overschrijden, dan is het nog steeds een lange weg naar het hoogtepunt van Bitcoin. Dit hoogtepunt werd in november 2021 bereikt met een waarde van ruim 67.500 dollar per Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.