Bitcoin NUPL-metriek geeft hoopvolle toekomstindicatie

HHenk 18 september 2023 11:53

De NUPL-metriek, een belangrijke indicator in de cryptosector, toont een gunstig lange termijn perspectief voor Bitcoin. Ondanks recente marktschommelingen, suggereren de gegevens een potentieel voor een positieve toekomstige ontwikkeling.

Cryptomarkt correctie volgt op optimisme

De huidige fluctuaties en onzekerheden in de cryptomarkt maken het moeilijk om een nauwkeurige voorspelling te doen. Er was voorheen een grote dosis optimisme, voornamelijk dankzij de vele aanvragen voor Bitcoin spot exchange-traded funds (ETFs). Echter, te midden van de aanhoudende macro-economische onzekerheden in verschillende landen, heeft de markt een lichte correctie ervaren.

NUPL-metriek voorspelt positieve toekomst

Ondanks de recente marktschommelingen, suggereert de Long Term Holder Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) metriek een reden voor voorzichtig optimisme op de lange termijn. Deze metriek probeert het sentiment onder lange-termijn investeerders te peilen, en de huidige gegevens suggereren dat er positieve ontwikkelingen op de horizon liggen.

Belangrijk voor het inzicht in marktsentiment is de NUPL, de Net Unrealized Profit/Loss indicator. Deze geeft een overzicht van het huidige percentage van de Bitcoin-voorraad dat zich in een staat van ongerealiseerde winst of verlies bevindt. Het wordt bepaald door de laatste transactieprijs van elke Bitcoin te vergelijken met de huidige marktprijs.

Verbetering in NUPL toont positief sentiment

De recente ontwikkelingen in de NUPL-metriek zijn positieve signalen voor de cryptomarkt. Na het 'capitulatiemoment' aan het begin van de periode, heeft de indicator zich hersteld naar de zones van 'hoop/angst' en 'optimisme/angst'. Dit toont aan dat lange-termijn investeerders, die eerder ongerealiseerde verliezen hadden, nu een verbetering zien in hun investeringsposities.

Het feit dat de NUPL zich binnen de 'hoop/angst' en 'optimisme/angst' zones handhaaft, wijst op een groeiend vertrouwen in Bitcoin. Dit kan worden gestimuleerd door positief nieuws, een bredere adoptie van cryptocurrency of andere fundamentele factoren die een gunstig effect hebben op de waardering van Bitcoin.

Bull-markt fase mogelijk in aantocht

Naar de toekomst toe, als de positieve trend zich voortzet, kan de NUPL opschuiven naar de 'euforie/hebzucht' zone. Deze transitie zou erop kunnen wijzen dat we ons in een bull-markt fase bevinden, waarin de prijzen blijven stijgen tot mogelijk een punt waar de markt oververhit raakt.

NUPL in samenhang met andere indicatoren

Ondanks het optimisme dat de huidige NUPL-waarden kunnen opwekken, is het belangrijk om deze gegevens in samenhang te zien met andere marktindicatoren en het laatste nieuws. Een weloverwogen analyse van de huidige marktsituatie vergt een breed perspectief.

Voor degenen die overwegen om de cryptowereld te betreden en Bitcoin of andere crypto's te kopen, is er goed nieuws. Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, bieden een speciale deal. Nieuwe leden krijgen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.