Bitcoin noteert eerste kwartaalverlies van het jaar

HHenk 1 oktober 2023 12:56

De bitcoin heeft in het derde kwartaal van 2023 zijn eerste kwartaalverlies van het jaar geboekt, grotendeels vanwege economische onzekerheid, hoge rentetarieven en onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

Eerste kwartaalverlies voor Bitcoin

Tussen juli en september heeft de bitcoin, de meest bekende cryptomunt ter wereld, zijn eerste kwartaalverlies van het jaar geboekt. De waarde van de munt, die momenteel rond de 27.000 dollar wordt verhandeld, is met ongeveer 11 procent gedaald. Deze daling wordt toegeschreven aan de toenemende economische onzekerheid en de verwachting dat de rente voor een langere tijd hoog zal blijven.

Onrust bij Binance beïnvloedt Bitcoin

De laatste tijd is er veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance. Deze onrust heeft ook invloed op de bitcoin. Binance is recentelijk onderwerp geweest van onderzoeken door toezichthouders vanwege mogelijke overtredingen van beleggingsregels, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten. Daarnaast mag Binance zijn diensten niet meer aanbieden in Nederland en er zijn geruchten dat het handelsvolume van Binance aanzienlijk is gedaald.

Hoge rentes en verzilveren drukken op Bitcoin

Hosam Mahmoud, analist bij CCData, merkt op dat de hoge rentetarieven van centrale banken de aantrekkelijkheid van risicovolle beleggingen zoals cryptomunten verminderen. Daarnaast hebben veel cryptobeleggers volgens een rapport van CoinShares hun crypto's verzilverd uit vrees dat hun beleggingen in de toekomst minder waard zullen worden.

Het is moeilijk te voorspellen hoe de bitcoin zich in de toekomst zal ontwikkelen. Echter, in juli voorspelden experts van de Britse bank Standard Chartered dat de koers van de bitcoin eind volgend jaar zal stijgen tot 120.000 dollar. Ze baseerden deze voorspelling op het feit dat bitcoin miners er baat bij hebben dat er niet te veel nieuwe bitcoins worden gecreëerd. Bij een beperkt aanbod kunnen ze hun bitcoins gemakkelijker voor meer geld verkopen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.