Bitcoin miners boeken succes ondanks dalende koers

HHenk 5 augustus 2023 12:06

Ondanks de lichte daling in de Bitcoin koers hebben beursgenoteerde Bitcoin miners zoals Marathon Digital en CleanSpark een succesvolle maand achter de rug. Ze breiden hun operationele capaciteiten uit en verbeteren hun concurrentiepositie.

Bitcoin miners breiden uit ondanks dalende koers

De afgelopen maand was zeer positief voor publieke Bitcoin miners, ondanks dat de Bitcoin koers iets is gedaald. De Bitcoin mining industrie, die tegenwoordig bestaat uit meerdere grote bedrijven die op de aandelenbeurs zijn genoteerd, blijft haar krachten uitbreiden. Deze bedrijven gaan de strijd aan om de block reward en de bijbehorende transactiekosten in ontvangst te nemen. Dit vereist een grote hoeveelheid rekenkracht en het gebruik van krachtige, gespecialiseerde computers om complexe cryptografische puzzels op te lossen en nieuwe transactieblokken aan de blockchain toe te voegen.

Marathon Digital en CleanSpark verbeteren concurrentiepositie

Als we kijken naar de afgelopen maand, dan hebben Marathon Digital en CleanSpark hun concurrentiepositie op de markt het meest weten te verbeteren. De operationele hashrate van Marathon Digital steeg met 6,2 procent van 17,7 exahashes per seconde (EH/s) in juni naar 18,8 EH/s in juli. Het bedrijf heeft in de afgelopen maand in totaal 1.176 Bitcoin gedolven, wat een stijging van 20 procent is ten opzichte van de vorige maand, en een vijftienvoudige stijging in vergelijking met juli vorig jaar. CleanSpark heeft de grootste groei in operationele hashrate laten zien.

In 2022 hadden de aandelen van de Bitcoin-giganten veel te lijden onder de zware bearmarkt, maar nu lijken de donkere wolken snel plaats te maken voor zonneschijn. Met stijgingen van honderden procenten weten veel miners de enorme stijging in de Bitcoin koers van dit jaar met gemak te overtreffen, wat aantoont dat de industrie veerkrachtig is en zich aan kan passen aan veranderende marktcondities.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.