Bitcoin kortetermijnvooruitzicht: een historisch beredeneerde storm op komst?

HHenk 29 juli 2023 11:01

Analyses van bitcoin (BTC) koersvoorspellingen, vaak gebaseerd op historische data, suggereren een mogelijke daling in de nabije toekomst. Echter, op de lange termijn blijft het optimisme bestaan dankzij de aankomende halving.

Kortetermijnuitzichten voor bitcoin

De bitcoin koers heeft al een tijdje te maken met een zijwaartse beweging. Op basis van historische data lijkt het erop dat de korte termijn niet bepaald rooskleurig zal zijn. Wanneer we de data uit het verleden erbij halen, zien we dat er mogelijk uitdagende maanden voor bitcoin aankomen.

Derde kwartaal: een uitdaging voor bitcoin?

Fiery Trading, een prominente pseudonieme crypto-analist, heeft een interessante observatie gedeeld op TradingView. Volgens zijn analyse heeft bitcoin historisch gezien altijd een dip ervaren in het derde kwartaal van het jaar voorafgaand aan de halving. De volgende halving is gepland voor april volgend jaar, wat betekent dat het derde kwartaal van dit jaar een kritieke periode kan zijn voor bitcoin.

Ondanks de mogelijke kortetermijnuitdagingen die bitcoin kan tegenkomen, blijven veel investeerders optimistisch over de lange termijn. De halving is altijd een katalysator geweest voor een grote opwaartse beweging van de bitcoin koers. Daarom blijven veel langetermijnbeleggers, ondanks de huidige koersschommelingen, optimistisch over de toekomst van bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.