Bitcoin koers mogelijk richting $55.000 dankzij Amerikaanse inflatiecijfers

CChristiaan 14 februari 2024 07:01

Met de vrijgave van de Amerikaanse inflatiecijfers voor januari is er een sterke verwachting dat de Bitcoin koers een kortstondige rally kan meemaken richting de $55.000. Deze verwachting wordt mede gevoed door de anticipatie op een mogelijke daling van de inflatie en rentetarieven, wat gunstig kan zijn voor Bitcoin en andere alternatieve beleggingen.

Impact inflatiecijfers op Bitcoin koers

De bekendmaking van de officiële Amerikaanse inflatiecijfers voor januari kan een belangrijke invloed hebben op de koers van Bitcoin. Er werd al verwacht dat de inflatie licht zou afnemen, wat gunstig kan zijn voor de waarde van Bitcoin. Dit heeft te maken met het feit dat een lagere inflatie vaak resulteert in lagere rentetarieven, wat op zijn beurt weer kan zorgen voor een toenemende interesse in alternatieve beleggingen zoals Bitcoin.

Voorspellingen grote financiële instellingen

Toonaangevende financiële instellingen zoals JPMorgan, Bank of America en UBS hebben al voorspeld dat de inflatie zou kunnen afnemen. Deze afname kan op zijn beurt leiden tot lagere rentetarieven. Dit kan gunstig zijn voor Bitcoin, omdat lagere rentetarieven doorgaans leiden tot een toenemende interesse in alternatieve beleggingen. Met deze verwachting in het achterhoofd kan de koers van Bitcoin dus een rally ervaren.

Met het vooruitzicht op mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve en de groeiende interesse van institutionele beleggers in Bitcoin futures en spot Bitcoin ETF’s, is de verwachting dat de Bitcoin koers kan stijgen. Dit komt doordat deze factoren de interesse in Bitcoin als alternatieve belegging verder kunnen stimuleren.

Er is een opvallend optimisme onder optiehandelaren over de toekomst van Bitcoin. Veel optiehandelaren speculeren op prijsniveaus van $56.000, $60.000 en zelfs $70.000 voor Bitcoin in februari. Dit hoge optimisme kan een signaal zijn dat Bitcoin waarschijnlijk boven de $50.000 zal blijven na de bekendmaking van de inflatiegegevens.

Perfecte tijd voor beleggers om in te stappen

Gezien de recente stijging van de Bitcoin-prijzen met 4% in de afgelopen 24 uur en de toename van de handelsvolumes, is het nu een spannende tijd voor beleggers om in te stappen. Dit kan de perfecte kans zijn om te profiteren van mogelijke verdere prijsstijgingen. Het is echter van belang om ook rekening te houden met het risico op een mogelijke consolidatie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.