Bitcoin koers moet naar $98.000 na halving om miners winstgevend te houden

HHenk 5 augustus 2023 15:13

De aankomende Bitcoin halving, gepland voor april of mei volgend jaar, zou de Bitcoin prijs naar minimaal $98.000 moeten brengen om Bitcoin miners winstgevend te houden. Dit is vooral van belang voor Riot Platforms, een prominente Bitcoin miner.

Bitcoin halving brengt uitdagingen voor miners

De volgende Bitcoin halving, waar miners naartoe leven, staat gepland voor volgend jaar in april of mei. Bij deze gebeurtenis halveert de beloning die miners krijgen voor het delven van blocks. Dit betekent dat het een stuk moeilijker wordt voor miners om winstgevend te blijven, tenzij de prijs van Bitcoin aanzienlijk stijgt.

Riot Platforms heeft hoge Bitcoin prijs nodig

In een analyse van de prominente Bitcoin miner Riot Platforms, stelt Seeking Alpha dat het bedrijf na de halving van 2024 een Bitcoin prijs van minimaal $98.000 nodig heeft om de huidige aandelenprijs te rechtvaardigen. Dit benadrukt de mogelijke financiële uitdagingen die miners tegemoet kunnen gaan als gevolg van de halving.

Ondanks de mogelijke uitdagingen die de halving met zich meebrengt, is Seeking Alpha positief over de toekomst van Bitcoin. Ze verwachten dat zelfs in een bear market, een marktomstandigheid waarin de prijzen dalen, de Bitcoin prijs $75.000 zou kunnen bereiken. Dit zou een meevaller zijn voor de miners.

Zware financiële impact van halving op miners

Ondanks het optimisme van Seeking Alpha, zouden de gevolgen van de halving zwaar kunnen wegen op miners. Riot Platforms, dat nu een marktwaarde van $3,11 miljard heeft, zou mogelijk een waardeverlies van bijna 68% kunnen ervaren door de halving. Dit onderstreept de mogelijke ernst van de financiële impact van de halving op miners.

Ondanks pogingen van veel miners, waaronder Riot Platforms, om hun productiecapaciteit uit te breiden om concurrerend te blijven, voorspelt Seeking Alpha dat de halving een grote impact kan hebben. De halving kan leiden tot hoge productiekosten en mogelijk aanzienlijke financiële verliezen voor miners.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.