Bitcoin koers kan dalen naar 28.500 dollar: de redenen achter de mogelijke val

CChristiaan 11 augustus 2023 12:37

Analisten voorspellen een mogelijke daling van de bitcoinkoers naar 28.500 dollar in de komende dagen. Factoren zoals de sterke weerstand rond de 29.500 dollar en de bearish trend op de uurgrafiek spelen hierin een sleutelrol.

Verwachte daling van Bitcoin

Volgens financieel analist Aayush Jindal van newsbtc, kan de Bitcoin te maken krijgen met een mogelijke neerwaartse druk. De cryptocurrency zou binnenkort een aanzienlijke daling kunnen doormaken, mogelijk tot een dieptepunt van 28.500 dollar. De huidige weerstand van de bitcoin koers en de bearish trend op de uurgrafiek zijn volgens hem indicatief voor deze mogelijke daling.

Op Tradingview, een toonaangevende financiële visualisatiesite, worden de huidige trends en bewegingen van Bitcoin bijgehouden. newsbtc gebruikt deze gegevens om analyses te maken en voorspellingen te doen over de verdere koersontwikkeling van Bitcoin.

Weerstand op 29.400 dollar

Volgens Jindal ligt een cruciale weerstand voor de bitcoin koers op 29.400 dollar. Dit betekent dat de koers moeite heeft om dit niveau te overtreffen. Op het moment van schrijven is dit exact de koers die we zien, wat suggereert dat de bitcoin te maken heeft met een sterke weerstand op dit niveau, een mogelijke voorbode voor een koersdaling.

De gevolgen van niet overwinnen weerstand

Als de bitcoin niet in staat is om de kritieke weerstand van 29.500 dollar te doorbreken, kan dit een negatief effect hebben op de koers. De onmogelijkheid om dit weerstandsniveau te overwinnen kan duiden op een gebrek aan koopkracht, wat kan leiden tot verdere koersdalingen in de nabije toekomst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.