Bitcoin koers duikt onder $29.000: Laagste in 6 weken terwijl bezittingen een recordhoogte bereiken

HHenk 1 augustus 2023 10:43

De Bitcoin koers is flink gedaald, tot onder de $29.000, wat het laagste niveau in 6 weken is. De daling komt te midden van een toenemend aantal Bitcoin-adressen en een historisch lage volatiliteit.

Aanzienlijke daling Bitcoin koers

De Bitcoin koers heeft recentelijk een aanzienlijke duik genomen en bereikte een dieptepunt van $28.700, het laagste niveau sinds 21 juni. Ondanks deze daling, is de Bitcoin momenteel aan het herstellen, met een huidige prijs van $28.927 op Binance en €26.346 op Bitvavo. Dit betekent dat Bitcoin vandaag 1,6% in de min staat. De totale marktkapitalisatie is $564 miljard en de dominantie staat op 48,3%.

Netto uitstroom bij Bitcoin fondsen

Niet alleen particuliere handelaren, maar ook institutionele investeerders tonen terughoudendheid in de huidige markt. Volgens CoinShares hebben Bitcoin investeringsproducten vorige week wederom een netto uitstroom ervaren, hoewel deze relatief klein was. De uitstroom van $19,3 miljoen contrasteert met de half miljard dollar die in de eerste helft van 2023 naar Bitcoin fondsen stroomde. Deze trend markeert het huidige marktsentiment.

Nieuwe hoogte in aantal Bitcoin-adressen

Ondanks de huidige marktvolatiliteit, blijft het aantal adressen met Bitcoin stijgen. In het afgelopen jaar zijn er meer dan 5 miljoen wallets met Bitcoin aangemaakt. Dit brengt het totale aantal adressen met een Bitcoin balans boven de 0 op een recordaantal van 47,9 miljoen, meldt analysebedrijf Glassnode.

De volatiliteit van de Bitcoin koers heeft een historisch laag niveau bereikt. In het verleden hebben langere perioden van consolidatie vaak geleid tot heftige uitbraken. Het is echter nog niet duidelijk of deze trend zich zal voortzetten.

Analisten worden steeds bearisher, althans op de korte termijn. Desondanks meldt analist Axel Adler Jr dat de verkoopdruk van kortetermijnhouders aan het afnemen is. Toch zou een daling naar $28.000 niet uit de lucht vallen. Ook analist Tony ziet $28.000 als een realistisch scenario, gezien Bitcoin er niet in slaagde om de onderkant van het bereik te heroveren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.