Bitcoin kan in 2025 $180.000 waard zijn, stelt crypto-analist Pentoshi

CChristiaan 13 februari 2024 07:02

Volgens crypto-analist Pentoshi kan Bitcoin in 2025 een waarde van $180.000 bereiken, een stijging van bijna 280%. Dit komt mede door de introductie van Bitcoin Spot ETF's en het beperkte aanbod van de cryptocurrency.

Bitcoin kan stijgen tot $180.000 in 2025

De prijs van Bitcoin heeft onlangs een indrukwekkende rally laten zien, met een waardestijging van meer dan 17% tot bijna $50.000. Dit wordt gedeeltelijk toegeschreven aan de introductie van Bitcoin Spot ETF's op de Amerikaanse markten. Volgens de bekende crypto-analist Pentoshi, kan de prijs van Bitcoin tegen 2025 wel $180.000 bereiken. Deze voorspelling wordt ondersteund door de positieve fundamenten en recente ontwikkelingen binnen het Bitcoin-netwerk.

Positieve impact van Bitcoin Spot ETF's

Bitcoin Spot ETF's, die recent zijn geïntroduceerd op de Amerikaanse markten, hebben een merkbare positieve impact op de Bitcoin koers gehad. Na de lancering van deze fondsen daalde de prijs van Bitcoin kortstondig naar bijna $38.000. Sindsdien is de prijs echter opwaarts gericht, met een waardestijging van bijna 30%. Dit toont aan dat de introductie van deze ETF's een belangrijke rol heeft gespeeld in de recente prijsstijging van Bitcoin.

Mogelijke prijsstijging van 280%

Pentoshi, een gerespecteerde crypto-analist, voorspelt een aanzienlijke prijsstijging voor Bitcoin in de komende 22 maanden. Hij verwacht dat de prijs van Bitcoin met ongeveer 280% kan stijgen, wat zou resulteren in een prijs van $180.000. Deze voorspelling is gebaseerd op de sterke fundamenten van het Bitcoin-netwerk en recente ontwikkelingen, zoals de introductie van Bitcoin Spot ETF's.

Bitcoin kan marktwaarde van $5 triljoen bereiken

Volgens Pentoshi kan Bitcoin een totale marktwaarde van $5 triljoen bereiken in de toekomst. Om deze waarde te bereiken, zou de prijs per Bitcoin moeten oplopen tot ongeveer $250.000. Dit is gebaseerd op het feit dat als de koers stijgt naar $180.000, Bitcoin's marktwaarde zou stijgen tot ongeveer $3,5 triljoen. Dit wijst op het enorme groeipotentieel van Bitcoin en de mogelijkheid van aanzienlijke winsten voor beleggers in de toekomst.

Een cruciale factor die bijdraagt aan de potentiële prijsstijging van Bitcoin is het vastgestelde maximale aanbod van 21 miljoen munten. Dit schaarse aanbod, in combinatie met een groeiende interesse van institutionele beleggers, kan leiden tot een aanzienlijke prijsstijging. Het beperkte aantal beschikbare munten betekent dat naarmate de vraag toeneemt, de prijs waarschijnlijk zal stijgen, vooral omdat er niet meer dan 21 miljoen tokens zullen worden uitgegeven.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het handelen in crypto, is er een exclusieve aanbieding beschikbaar. Door een account aan te maken bij Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, ontvangen gebruikers een welkomstcadeau van 10 euro. Bovendien worden er geen handelskosten in rekening gebracht over de eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een uitstekende kans voor nieuwkomers om te beginnen met het verkennen van de wereld van cryptocurrency-handel.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.