Bitcoin kan een sterke septembermaand tegemoet zien, volgens Glassnode oprichters

HHenk 27 augustus 2023 12:21

Jan Happel en Yann Allemann, de oprichters van Glassnode, voorspellen een bullish september voor Bitcoin, gebaseerd op de Relative Strength Index (RSI) van de cryptovaluta. Ze waarschuwen echter voor mogelijke problemen als de Bitcoin onder de 25.500 dollar zakt.

Optimistische september voor Bitcoin

Oprichters van Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, zijn optimistisch over de koers van Bitcoin in september. Hun voorspelling is gebaseerd op de Relative Strength Index (RSI), die bullish signalen afgeeft richting de opening van de nieuwe maand. Het is echter essentieel om te benadrukken dat een opwaartse beweging minder waarschijnlijk wordt als Bitcoin onder de 25.500 dollar zakt.

Mogelijke problemen voor Bitcoin

Ondanks hun algemene optimisme, erkennen Happel en Allemann dat er uitdagingen kunnen zijn. In het bijzonder waarschuwen ze dat het moeilijk kan worden als de koers van Bitcoin onder de 25.500 dollar zakt en er boven de 26.000 dollar weinig vraag is. Het is dus belangrijk om de marktcondities nauwlettend in de gaten te houden en voorbereid te zijn op eventuele schommelingen.

Hoewel de bears op dit moment de leiding hebben, lijkt het erop dat de verkoopdruk langzaam aan het afnemen is. De analisten houden een oogje op de markt voor een mogelijke 'opluchting-rally', die de koers van Bitcoin naar 27.000 dollar zou kunnen brengen. Dit kan een cruciale ontwikkeling zijn voor beleggers en traders in Bitcoin.

Rally noodzakelijk om weerstand te doorbreken

Voor nu is de koers van Bitcoin op het steunpunt van 25.230 dollar gesprongen. Volgens Happel en Allemann is er echter een rally naar de 26.500 dollar nodig om de weerstand op 27.000 dollar te bereiken. Niettegenstaande het feit blijft het belangrijk om voorzichtig te zijn, omdat shorts op dit moment de markt controleren.

Het bearish momentum overheerst nog steeds, met Bitcoin die rond de 26.000 dollar handelt. Dat gezegd hebbende, lijkt de verkoopdruk wat te verminderen, wat een positief signaal is voor de toekomstige prestaties van Bitcoin. Met de nieuwe maand die vrijdag begint, kunnen we mogelijk uitkijken naar een meer bullish periode voor de Bitcoin koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.