Bitcoin: Het 'exponentieel goud' van de toekomst, volgens Fidelity's directeur

HHenk 4 november 2023 23:32

Jurrien Timmer, directeur van Global Macro bij Fidelity Investments, ziet een stralende toekomst voor Bitcoin. Hij vergelijkt de cryptomunt met goud, maar met de extra voordelen van technologische expansie en adoptie.

Bitcoin: Het 'exponentieel goud' van de toekomst

Ondanks de volatiliteit van Bitcoin, ziet Fidelity Investments-directeur Jurrien Timmer de cryptomunt als 'exponentieel goud'. Vergelijkbaar met goud, biedt Bitcoin een aantrekkelijke langetermijnopslag van waarde, maar dan met de extra voordelen van technologische groei en adoptie. Deze visie weerspiegelt een groeiend optimisme onder experts over de toekomstige potentie van Bitcoin, ondanks een huidige stabilisatie in prijs rond de $34.000.

Bitcoin's groeifase vergelijkbaar met het internet

Volgens Timmer ondergaat Bitcoin een vergelijkbare ontwikkeling als het internet in zijn beginjaren. Na een periode van snelle groei, is Bitcoin nu in een stabielere groeifase getreden. Dit wordt verduidelijkt door de recente prijsstabilisatie na de indrukwekkende rally in oktober. Deze visie op Bitcoin's groei onderstreept Timmer's optimisme over de toekomstige potentie van de cryptomunt.

Bitcoin's rendement overtreft staatsobligaties

Timmer maakt een intrigerende vergelijking tussen Bitcoin en staatsobligaties. Hoewel staatsobligaties traditioneel worden gezien als stabiel en risicoarm, benadrukt Timmer dat Bitcoin, ondanks zijn volatiliteit, aantrekkelijkere rendementen biedt. Met winsten die oplopen tot 84% sinds het recente dieptepunt, biedt Bitcoin een aantrekkelijkere risico-rendementsverhouding voor investeerders die bereid zijn een hoger risico te nemen.

Analisten, waaronder de prominente DonAlt, voorspellen een interessante dynamiek op de cryptomarkt. Zij verwachten dat een aanzienlijke waardestijging van Bitcoin zal leiden tot een verplaatsing van investeringen van altcoins naar Bitcoin. Echter, na een consolidatiefase van Bitcoin, zou het kapitaal weer kunnen terugstromen naar de altcoin-markt. Dit creëert nieuwe kansen voor investeerders die op zoek zijn naar groeipotentieel buiten de grootste cryptomunt.

Voor degenen die overwegen de cryptomarkt te betreden, is er een aantrekkelijke aanbieding van Bitvavo. Nieuwe beleggers krijgen 10 euro gratis en zijn vrijgesteld van handelskosten voor hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.