Bitcoin-handelaar Voorspelt Moeilijke Tijden: Mogelijke Prijsdaling

CChristiaan 10 oktober 2023 13:16

Bluntz, de pseudonieme handelaar die in 2018 de bodem van Bitcoin correct voorspelde, waarschuwt nu voor een mogelijke prijsdaling. Is de geschiedenis op het punt zich te herhalen?

Mogelijke herhaling van 2020

De pseudonieme handelaar Bluntz, die in 2018 de dalende bodemprijs van Bitcoin met succes voorspelde, waarschuwt nu voor een mogelijk scenario dat doet denken aan het tumultueuze jaar 2020. In dat jaar daalde de prijs van Bitcoin scherp van $10.000 naar ongeveer $4.000 in een paar weken tijd. Hoewel deze daling sterk gekoppeld was aan de wereldwijde uitbraak van COVID-19, is Bluntz van mening dat een soortgelijke situatie zich opnieuw zou kunnen voordoen.

Bodem bereikt, maar correcties in zicht

Ondanks de zorgwekkende voorspellingen, gelooft Bluntz dat Bitcoin zijn laagste punt heeft bereikt bij een prijs van $15.500 in november 2022. Dit gebeurde na de ineenstorting van het FTX van Sam Bankman-Fried. Echter, Bluntz waarschuwt dat we nog steeds in het 2019-2020 deel van de cyclus kunnen zijn waarin de Bitcoin-prijs gemakkelijk kan dalen tot $19.000 tot $20.000, voordat het weer stijgt in 2024.

Bij het maken van zijn analyses, legt Bluntz zwaar de nadruk op de Elliot Wave Theorie. Dit is een populaire tool in technische analyse, gebaseerd op massapsychologie. Volgens deze theorie bewegen de prijzen van financiële activa zich in golven. Een activum dat in een bearish trend zit, kan volgens deze theorie een ABC-beweging omhoog maken, voordat de neerwaartse trend wordt hervat. Bluntz suggereert dat dit is wat er op dit moment met TOTAL, de grafiek die de volledige market cap van de industrie bijhoudt, gebeurt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.