Bitcoin en XRP hebben zwaarste week sinds FTX: verdere daling gevreesd

CChristiaan 21 augustus 2023 12:12

De cryptomarkt heeft een zware week achter de rug, met name Bitcoin en XRP. Analisten vrezen dat de koers van deze munten in de toekomst wellicht nog verder zal dalen.

Cryptomarkt maakt een duik, Bitcoin blijft dominant

Afgelopen week is de cryptomarkt een roerige rit begonnen. Deze begon al op dinsdagnacht met een daling en nam een scherpe duik tegen donderdagnacht. Ondanks deze onstabiele omstandigheden blijft bitcoin dominant met een aandeel van 48% in de markt.

Bitcoin beleeft moeilijke week

Bitcoin heeft een moeilijke week achter de rug. De waarde kelderde afgelopen donderdagnacht helemaal tot $25.000. Het heeft sindsdien enigszins kunnen herstellen, maar staat nog steeds 0,3% in de min voor vandaag en 11,5% in de min ten opzichte van vorige week.

De recente ontwikkelingen op de financiële markten hebben beleggers enigszins afgeschrikt. De groeiende angst over mogelijke macro-economische veranderingen, zoals stijgende inflatie, rente en de onzekere situatie in de Chinese markt, hebben bijgedragen aan de toenemende zorgen over een mogelijke economische recessie.

Analisten vrezen verdere BTC-koersdaling

Er heerst een groeiende vrees onder analisten dat de BTC-koers mogelijk verder zal dalen. Onder hen is analist Ali Martinez, die waarschuwt dat als de geschiedenis zich herhaalt, we een terugval naar de $20.000 kunnen zien.

Het is niet alleen Bitcoin dat worstelt; de volledige top 10 van cryptovaluta heeft zware klappen gekregen. Onder deze munten bevinden zich onder meer Ethereum, Tron en Cardano, die allemaal te maken hebben gehad met aanzienlijke koersdalingen.

XRP en Shiba inu: de grootste verliezers

Van de top 10 cryptovaluta namen XRP en Shiba inu de hardste klappen. Shiba inu was de grootste verliezer van de week, wellicht mede door de problematische lancering van Shibarium.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.