Bitcoin en Ethereum op het pad naar recordhoogten

HHenk 6 februari 2024 07:02

Travis Kling, hoofd van de investeringsafdeling van Ikigai Asset Management, is van mening dat Bitcoin en Ethereum nooit eerder zulke duidelijke wegen naar nieuwe recordhoogten hebben gehad. Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan deze potentieel positieve ontwikkeling.

Bitcoin en Ethereum op recordhoogte-koers

Travis Kling van Ikigai Asset Management is optimistisch over de toekomst van Bitcoin en Ethereum. Volgens hem wijzen verschillende factoren erop dat beide cryptovaluta op koers liggen om nieuwe recordhoogten te behalen. Dit omvat de recente lancering van Spot Bitcoin ETFs, de verwachte halving, en de waarschijnlijke renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank. Vanwege deze factoren gelooft Kling dat we de Bitcoin gemakkelijk richting de 60.000 dollar kunnen zien gaan.

Aankomende Bitcoin halving

Een belangrijke gebeurtenis voor Bitcoin-miners, de halving, is gepland voor april 2024. Dit is het moment waarop de beloning per geminede blok gehalveerd wordt, wat normaal gesproken leidt tot een toename in de waarde van de cryptovaluta. Dit komt omdat de hoeveelheid nieuwe Bitcoins die beschikbaar komen op de markt afneemt, wat de vraag kan doen stijgen.

Ethereum en zijn burning-mechanisme

Volgens Kling lijkt Ethereum's traject veel op dat van Bitcoin, maar met één belangrijk onderscheid: Ethereum maakt gebruik van een 'burning'-mechanisme, waarbij een deel van de transactiekosten vernietigd wordt. Dit zorgt ervoor dat het aanbod van Ethereum kan afnemen, wat de prijs kan doen stijgen. Daarnaast verwacht Kling dat de Spot Ethereum ETF binnenkort op de markt zal komen, wat nog een extra boost kan geven aan de cryptovaluta.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van Ethereum of een andere cryptovaluta, bieden Newsbit en Bitvavo een exclusieve deal. Nieuwe gebruikers die een account aanmaken bij Bitvavo krijgen een welkomstgeschenk van 10 euro en betalen geen handelskosten voor hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een uitstekende kans om de wereld van cryptovaluta te betreden en te profiteren van de voorspelde groei.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.