Bitcoin en de invloed van $640 miljoen aan optiecontracten die aflopen

HHenk 8 september 2023 12:52

Vandaag lopen $640 miljoen aan Bitcoin-optiecontracten af. Dit kan mogelijk invloed hebben op de koers van de cryptocurrency. Wij bespreken de mogelijke scenario's en gevolgen.

Een grote berg optiecontracten verloopt

Vrijdag is de typische dag waarop Bitcoin-optiecontracten verlopen. Vandaag staan er met een waarde van $640 miljoen een flinke hoeveelheid op het programma. In de optiewereld verwijzen we naar het 'maximale pijnpunt' als de koers waarop de meeste verliezen worden gemaakt op de openstaande contracten wanneer deze verlopen. Het 'maximale pijnpunt' van vandaag ligt op een Bitcoin koers van $26.500, een koerswaarde waar we momenteel dicht bij zitten.

Vreemd genoeg zien we voor de deadline van vandaag veel openstaande bullish contracten. De zogenaamde put/call verhouding voor de contracten die vandaag aflopen is 0,51. Dit wijst erop dat er twee keer zoveel long-contracten (waarbij mensen wedden op koersstijgingen van Bitcoin) dan short-contracten (het tegenovergestelde) zijn verkocht.

Analistenplatform Greeks Live merkt op dat de Bitcoin deze week opvallend stabiel was. De kans op nieuwe koerscorrecties wordt niet groot geacht, gezien de posities die grote spelers, ook wel 'whales' genoemd, momenteel innemen in Bitcoin. Hoewel Bitcoin soms flinke sprongen kan maken tijdens optiedeadlines, lijkt Greeks Live voor deze vrijdag te vertrouwen op een stabiel weekendbegin.

Voorzichtige stijging, maar nog steeds in dezelfde range

Hoewel Bitcoin vandaag voorzichtig is gestegen, blijft de koers redelijk stabiel en hangt nog steeds rond de $26.200. Dit is de hoogste koers die we hebben gezien sinds eind augustus. Ondanks de lichte stijging is het moeilijk om echt bullish te worden over Bitcoin, aangezien we nog steeds in dezelfde koersrange zitten. We moeten dus voorzichtig zijn bij het doen van uitspraken over bepaalde koersniveaus.

Onvoorspelbaarheid van de financiële markten

De financiële markten, en zeker de cryptocurrency markt, zijn zeer onvoorspelbaar op korte termijn. Een enkel nieuwsfeit, zoals de mogelijke introductie van een Spot Bitcoin ETF, kan de hele situatie volledig veranderen. Het is daarom altijd belangrijk om voorzichtig te blijven en de ontwikkelingen op de voet te volgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.