Bitcoin en andere cryptovaluta reageren op dalende Amerikaanse inflatie

CChristiaan 10 augustus 2023 18:03

De nieuwste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten tonen een dalende trend, wat een gemengde reactie teweegbracht bij Bitcoin en andere cryptocurrencies. De koersen reageerden wisselvallig op het nieuws, wat de complexiteit van de relatie tussen inflatie en cryptocurrencies onderstreept.

Amerikaanse inflatie begint af te koelen

Na een piek in 2022, lijken de Amerikaanse inflatiecijfers eindelijk wat af te koelen. De centrale bank van het land is consistent gebleven in haar pogingen om de inflatie te beteugelen door de rentes te verhogen. Hoewel de situatie nog enigszins onduidelijk is, suggereren de nieuwste cijfers dat deze strategie vruchten begint af te werpen.

Uit de meest recente gegevens blijkt dat zowel de Consumer Price Index (CPI) als de kerninflatie (Core CPI) een lichte daling vertonen. Deze trend suggereert dat de recente inflatiegroei grotendeels te wijten kan zijn aan stijgingen van de voedsel- en energieprijzen. De kerninflatie, die deze prijzen niet meeneemt in de berekening, is een betrouwbare indicator van de impact van inflatie op andere goederen en diensten.

Gemengde reactie van Bitcoin en andere crypto's

De koersen van Bitcoin en andere cryptocurrencies hebben gemengd gereageerd op het nieuws van de dalende inflatie. Hoewel de markt in eerste instantie overwegend steeg - waarschijnlijk in de verwachting dat lagere inflatiecijfers zouden leiden tot een stop op renteverhogingen door centrale banken - volgde er snel een correctie. Dit illustreert de complexiteit van de relatie tussen inflatie en de waarde van cryptocurrencies.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.