Bitcoin-duizendpoot in Duitse quizshow trekt brede aandacht

CChristiaan 24 augustus 2023 23:37

Een vraag over Bitcoin in de populaire Duitse quizshow 'Gefragt - Gejagt' heeft tot verbazing en discussie geleid. Een deelnemer, die de maximaal mogelijke hoeveelheid Bitcoin schatte op 69 biljoen, werd gecorrigeerd dat de werkelijke limiet 21 miljoen is. Dit feit leidde tot verbaasde reacties bij zowel de deelnemers als het publiek.

Incorrecte inschatting van Bitcoin limiet

De Duitse quizshow 'Gefragt - Gejagt' zorgde voor enige opschudding in de financiële wereld toen een vraag over Bitcoin gesteld werd. Een deelnemer schatte de maximale hoeveelheid Bitcoin die er bestaat in op een ongelooflijk aantal van 69 biljoen, een enorme inschattingsfout gezien de werkelijke limiet van 21 miljoen. Deze onthulling leidde tot verbaasde reacties bij zowel de deelnemers als het publiek, die duidelijk niet op de hoogte waren van de beperkte hoeveelheid Bitcoin die bestaat.

Nog niet alle Bitcoin in omloop

Hoewel de maximale hoeveelheid Bitcoin die er ooit zal bestaan 21 miljoen is, zijn op dit moment nog niet alle coins in omloop gebracht. Het huidige aantal, dat bestaat uit zowel de reeds geminede Bitcoin als de nog niet uitgegeven coins, bedraagt ongeveer 19,46 miljoen. Dit betekent dat er nog steeds een klein percentage aan Bitcoin beschikbaar is om te minen, wat bijdraagt aan het voortdurende belang van deze cryptocurrency in de financiële wereld.

Het is interessant om te zien hoe de perceptie van Bitcoin door de jaren heen is veranderd. Al in 2011 was de cryptocurrency te zien op de Nederlandse televisie, in een aflevering van 'Spuiten en Slikken'. In deze aflevering werd 'Silk Road' besproken, een online zwarte markt waar Bitcoin werd gebruikt als betaalmiddel. In die tijd kostte één Bitcoin slechts $10,90, een schril contrast met de huidige prijzen. Dit toont aan hoe sterk de waarde van Bitcoin sindsdien is gestegen en het groeiende belang van deze cryptocurrency in ons financiële stelsel.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.