Bitcoin duikt onder de $30.000: Bybit CEO ziet regelgevers positief over crypto

HHenk 24 juli 2023 15:06

De Bitcoin koers daalde de afgelopen 24 uur onder de $30.000, terwijl beleggers voorzichtig blijven. Volgens Bybit CEO Ben Zhou zijn regelgevers, in het licht van recente ontwikkelingen, positiever ten opzichte van cryptocurrency.

Overheden opwarmen voor cryptobeurzen

De Bitcoin koers daalde onder de $30.000, waarbij beleggers voorzichtig blijven in dit grillige klimaat. Maar interessant genoeg ziet Bybit CEO Ben Zhou een verandering in de houding van overheden. Hij merkt op dat, in het post-FTX tijdperk, overheden meer open lijken te staan voor cryptobeurzen. Dit kan een significant verschil maken in de toekomst van de cryptocurrency markt en de acceptatie ervan.

Er zijn zorgen rond de impact van mogelijke acties door de Amerikaanse overheid, met name de verkoop van de Silk Road bitcoins. Daarnaast zijn er zorgen over kortetermijnbeleggers die hun bitcoins willen verzilveren. Institutionele beleggers, die door de goedkeuring van BlackRock meer betrokken zijn geraakt bij bitcoin, geven de voorkeur aan aankopen bij een prijs van $24.000 in plaats van $30.000. Deze factoren kunnen een verdere druk op de bitcoin koers uitoefenen.

Nieuwe fase voor crypto na FTX ineenstorting

Ben Zhou, CEO van Bybit, merkt op dat na de ineenstorting van FTX de cryptomarkt in een nieuwe fase is beland. De benadering van regelgevers ten opzichte van crypto verschilt aanzienlijk tussen Azië en het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Deze verschillen in benadering kunnen van invloed zijn op de ontwikkeling van de cryptomarkt in deze regio's.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.