Bitcoin bullrun in Q4 2024? Dave the Wave denkt van wel

CChristiaan 25 september 2023 09:32

Dave the Wave, een vooraanstaand pseudoniem analist, heeft een positieve voorspelling voor Bitcoin. Volgens zijn technische analyse gebaseerd op de MACD indicator, bevindt Bitcoin zich momenteel in een sterke bullish trend en verwacht hij een bullrun in 2024.

Bullrun voorspelling op basis van MACD

De analist zegt dat Bitcoin zich momenteel in een sterke bullish trend bevindt. Dit baseert hij op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator, een tool uit de technische analyse. Volgens Dave the Wave toont deze indicator dat de markt volwassen wordt en dat er een bullrun op komst is in 2024.

Bitcoin al lange tijd in de koopzone

Dave the Wave gebruikte zijn eigen versie van het Logarithmic Growth Curves (LGC) model om te stellen dat de Bitcoin koers zich al 15 maanden in de koopzone bevindt. Dit model helpt bij het bepalen van de lange termijn hoogte- en dieptepunten van Bitcoin en maakt het mogelijk de volatiliteit en ruis op korte termijn uit te filteren.

Korte termijn volatiliteit niet uitgesloten

Ondanks zijn positieve houding ten opzichte van Bitcoin en de voorspelling van een bullrun in 2024, waarschuwt de analist dat volatiliteit op de korte termijn zeker mogelijk is voor de digitale munt. Maar zelfs met mogelijke korte termijn volatiliteit blijft Bitcoin volgens hem een goede investering voor de lange termijn.

Op dit moment staat de Bitcoin koers op $26.122. Echter, het lukt de bullish investeerders nog niet om het positieve momentum vast te houden. Dit suggereert dat er nog een zekere mate van onzekerheid heerst over de kortetermijntrends van de cryptocurrency. Dit bevestigt het standpunt van Dave the Wave dat korte-termijn volatiliteit mogelijk is.

2024, een belangrijk jaar voor Bitcoin

Het jaar 2024 wordt een belangrijk jaar voor Bitcoin. Niet alleen voorspelt Dave the Wave een bullrun, maar in april van dat jaar staat ook de volgende Bitcoin halving gepland. Bovendien wordt er in 2024 mogelijk de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF geïntroduceerd, wat de acceptatie en adoptie van Bitcoin zou kunnen stimuleren.

Er is goed nieuws voor crypto-enthousiastelingen die willen instappen. Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo, een toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto exchange, krijgen nieuwe gebruikers 10 euro gratis en betalen ze geen transactiekosten over de eerste 10.000 euro. Dit kan een mooie kans zijn om te beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.