Bitcoin boven $28.000: De start van een potentiële bull run in Q4 2023

HHenk 2 oktober 2023 19:52

Bitcoin heeft op 2 oktober de grens van $28.000 overschreden, voor het eerst sinds midden augustus. Volgens experts kan dit het begin zijn van een aanzienlijke bull run, mogelijk gestimuleerd door de goedkeuring van Bitcoin ETF's en een typische prijsstijging voor de Bitcoin halving.

De weg naar een Bitcoin bull run

Op maandag 2 oktober, na weken van handelen binnen een smalle bandbreedte, overschreed Bitcoin de grens van $28.000. Dit werd voorafgegaan door maandenlange accumulatie door hodlers. Analytici, zoals Michaël van de Poppe, geloven dat deze stap het begin kan zijn van een aanzienlijke bull run voor de cryptocurrency. De verwachting is dat het vierde kwartaal van 2023 optimisme zal brengen onder beleggers.

BTC stijgt naar $40.000: Wat is er nodig?

Vooraanstaande handelaar en analist Michaël van de Poppe geeft aan dat oktober en het vierde kwartaal van 2023 optimisme onder beleggers kan brengen. De mogelijke goedkeuringen van spot Bitcoin ETF's en de typische prijsstijging voor de Bitcoin halving kunnen hiervoor zorgen. Mocht alles volgens verwachting verlopen, dan kan een stijging tot $40.000 voor Bitcoin in het vierde kwartaal 'redelijk' zijn, wat een mogelijke stijging van meer dan 40% ten opzichte van de huidige prijs impliceert.

Hindernissen op het pad van Bitcoin

Hoewel de verwachting hoog is, zijn er een aantal flinke hindernissen op de weg naar een Bitcoin-waarde van $40.000. Eén daarvan is het terugwinnen van de $30.000. Bitcoin's recente stijging tot boven de $28.000 komt na een verzameling van $1,17 miljard door cryptocurrency sharks en whales sinds 1 september. Tenzij deze investeerders hun Bitcoin-holdings beginnen te dumpen, lijkt een terugkeer naar $30.000 steeds aannemelijker.

Voor diegenen die overwegen om de cryptowereld te betreden en Bitcoin te kopen, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen lezers een exclusieve aanbieding. Bij aanmelding via de onderstaande knop ontvangen ze niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ze ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.