Bitcoin blijft sterk ondanks dalende aandelenmarkt

CChristiaan 25 september 2023 13:17

Recente gegevens van IntoTheBlock laten zien dat Bitcoin zich sterker houdt dan de aandelenmarkt terwijl de macro-economische omstandigheden verslechteren. Bitcoin's krachtige prestaties zijn opmerkelijk, vooral gezien de dalende prestaties van de aandelenmarkt.

Bitcoin presteert sterker dan aandelen

Gegevens van IntoTheBlock laten zien dat Bitcoin sterker presteert dan de aandelenmarkten, ondanks de verslechterende macro-economische omstandigheden. Dit wordt als opmerkelijk gezien, vooral omdat de aandelenmarkten een duidelijke daling vertonen.

De Federal Reserve heeft besloten de rente niet nogmaals te verhogen. Dit heeft geleid tot een stijging van de rente op 10-jarige staatsobligaties naar het hoogste niveau sinds 2007. Deze beslissing heeft een effect op de markten, met name de Nasdaq 100 en de S&P 500, die respectievelijk 3,3% en 2,7% daalden.

Factoren van Bitcoin-stabiliteit

Er zijn drie factoren die volgens onderzoeker Outumuro bijdragen aan de stabiliteit van de Bitcoin koers. Ten eerste is de correlatie van Bitcoin met de Amerikaanse dollar op nul gekomen, wat Bitcoin in een sterke positie plaatst. Ten tweede speelt het narratief rond de Spot Bitcoin ETF een positieve rol. Ten derde draagt de uitgestelde terugbetaling van Mt. Gox bij aan de stabiliteit.

Recordaantal Bitcoin in bezit hodlers

Een andere opmerkelijke observatie van IntoTheBlock is dat hodlers, of entiteiten die hun Bitcoin al een jaar of langer in bezit houden, nu een recordaantal van 13,44 miljoen Bitcoin in beheer hebben. Dit is ongeveer 69% van alle Bitcoin.

Gezien al deze factoren, suggereert Outumuro dat de kans groot is dat er een bullmarkt aan de horizon ligt voor Bitcoin. Hoewel dit slechts een voorspelling is, biedt het een hoopvol perspectief voor hodlers en potentiële investeerders in Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.