Bitcoin blijft optimistisch ondanks recente dip

HHenk 3 augustus 2023 08:23

In weerwil van een recente prijsdaling blijft Bitcoin technisch gezien in een opwaartse trend, waarbij het zijn onderste trendkanaal onderwerpt aan een cruciale test. Experts blijven optimistische prognoses maken, ongeacht de huidige vlakke koers.

Bitcoin houdt vast aan positief profiel

Ondanks een aanzienlijke prijsdaling in de afgelopen weken blijft Bitcoin technisch gezien sterk. De huidige prijs, hoewel lager dan de vorige piek van $32.000, heeft het positieve profiel van Bitcoin niet aangetast. Het is momenteel de onderste grens van het stijgende trendkanaal aan het testen dat in januari van dit jaar begon. Deze technische analyse geeft aan dat Bitcoin nog steeds in een opwaartse trend zit, ondanks de recente daling.

Voorspellingen van Standard Chartered Bank

In een recent rapport heeft Standard Chartered Bank een opvallend bullish koersdoel voor Bitcoin aangegeven. De bank ziet een potentieel koersdoel van $120.000 voor Bitcoin in de nabije toekomst. Deze voorspelling is uitsluitend gebaseerd op technische analyse en houdt geen rekening met factoren zoals marktsentiment, marktomstandigheden, wetgeving of inflatie bescherming. Dit geeft aan dat Bitcoin volgens technische indicatoren nog veel ruimte heeft om te groeien.

De AEX-index, een belangrijke beursindex in Nederland, heeft onlangs een enigszins verzwakte technische positie getoond. De index is gezakt onder de pieken van de vorige maanden, wat een teken is van een verzwakte marktpositie. Echter, ondanks deze recente daling, blijft de technische schade beperkt aangezien hogere bodems nog steeds wijzen op aanhoudende vraag bij hogere prijzen. Dit betekent dat er nog steeds ruimte is voor een mogelijke hervatting van de opwaartse trend als de AEX de vorige top weet te breken.

Lange termijn analyse van Bitcoin

In een lange termijn analyse, blijft Bitcoin de onderkant van zijn opwaartse trendkanaal testen. Ondanks een recente terugval in de prijs, blijft het patroon van hogere bodems intact, wat aangeeft dat er weinig aan de hand is. Bovendien werd dit voorjaar de weerstand rond $24.970 doorbroken, wat een positief signaal is. Deze weerstandslijn werkt nu als ondersteuning, wat een perfecte pullback heeft opgeleverd. Hierdoor blijft de opwaartse trend van Bitcoin intact.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.