Bitcoin bereikt nieuwe hoogte in Argentinië ondanks inflatie

HHenk 22 september 2023 16:12

Ondanks de hoge inflatie in Argentinië, heeft Bitcoin een recordhoogte bereikt in de lokale valuta. Hoewel de inflatie in de afgelopen twee jaar 300 procent bedroeg, steeg de waarde van Bitcoin met 150 procent, wat winst betekende voor beleggers in Argentinië.

Bitcoin stijgt ondanks hoge inflatie

In de afgelopen twee jaar is de waarde van Bitcoin in Argentinië met 150 procent gestegen. Echter, ondanks deze indrukwekkende stijging, is het resultaat minder positief als we de hoge inflatie van 300 procent in de Argentijnse peso in beschouwing nemen. Dit betekent dat, ondanks de toename van de waarde van Bitcoin, de koopkracht van de gemiddelde Argentijn niet significant is toegenomen.

Bitcoin koers bereikt record in Argentijnse pesos

Op de lokale beurzen in Argentinië is de koers van Bitcoin gestegen naar 19,6 miljoen Argentijnse pesos. Ter vergelijking, tijdens de All-Time high in Amerikaanse dollars in november 2021, was de waarde van Bitcoin 14,2 miljoen Argentijnse pesos. Dit betekent dat de waarde van Bitcoin in de lokale valuta nu aanzienlijk hoger is.

Het is interessant om te merken dat de waarde van Bitcoin in Argentijnse pesos varieert, afhankelijk van de beurs of het platform waar je kijkt. Dit komt doordat de Argentijnse centrale bank een 'officiële wisselkoers' hanteert die het gebruikt voor alle overheids- en handelstransacties. Dit betekent dat de daadwerkelijke waarde van Bitcoin in Argentinië kan variëren, afhankelijk van waar je de waarde controleert.

Centrale bank probeert economie te stabiliseren

De Argentijnse centrale bank maakt gebruik van deze strategie van een 'officiële wisselkoers' om de waarde van haar eigen valuta te stimuleren. Door dit te doen, hoopt ze de economie te stabiliseren en de kapitaalvlucht te beperken. Echter, ondanks deze maatregelen nemen sommige mensen nog steeds de hogere kosten voor lief en proberen het land (en hun kapitaal) te ontvluchten.

Ondanks de stijging van de waarde van Bitcoin, blijkt het nog geen oplossing voor de economische uitdagingen in Argentinië. De koers van Bitcoin is namelijk niet sneller gestegen dan de inflatie in het land. Dit betekent dat, hoewel Bitcoin mogelijk een onderdeel van een oplossing kan zijn, het op zichzelf nog niet voldoende is om de economische problemen van het land te overwinnen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.