Bitcoin-adressen floreert, maar is er een correctie op komst?

CChristiaan 4 maart 2024 07:01

Hoewel meer dan 97% van de Bitcoin-adressen winstgevend is, wat we sinds november 2021 niet meer hebben gezien, zijn er gemengde signalen in de cryptomarkt die wijzen op een mogelijke marktcorrectie. Laten we kijken naar de belangrijkste punten.

Bitcoin-adressen bereiken recordwinst

De waarde van Bitcoin heeft recentelijk een winstgevendheid bereikt die sinds november 2021 niet werd waargenomen. Met de prijs van Bitcoin rond de $64.000, zijn meer dan 97% van de Bitcoin-adressen winstgevend. Volgens een rapport van IntoTheBlock is dit de hoogste winstgevendheid voor Bitcoin-wallets sinds de prijs bijna de piek van $69.000 bereikte.

Februari was een sterke maand voor Bitcoin, met de op één na grootste maandelijkse prijsstijging ooit. De prijs van Bitcoin steeg met $22.000, deels dankzij de groeiende populariteit van spot ETF's in de VS, die in januari zijn goedgekeurd. Deze ETF's hebben bijgedragen aan de groei van de waarde van Bitcoin.

De transactiekosten voor zowel Bitcoin als Ethereum zijn aanzienlijk gestegen, met respectievelijk 20,86% en 43,56%. Dit gaat hand in hand met een aanzienlijke beweging van deze cryptocurrencies weg van centrale beurzen. De afgelopen week werd meer dan $1,7 miljard aan Bitcoin en Ethereum van deze beurzen weggehaald, wat mogelijk duidt op een positieve kijk van investeerders op de toekomst van deze cryptocurrencies.

Langetermijninvesteerders bereiden zich mogelijk voor op correctie

Ondanks de huidige winstgevendheid, tonen langetermijninvesteerders in Bitcoin een voorzichtige houding. Deze groep, die hun Bitcoin al minstens een jaar niet heeft verplaatst, bezit meer dan 69% van de beschikbare voorraad. Dit hoge percentage kan wijzen op een voorbereiding op een mogelijke marktcorrectie, ondanks de huidige positieve trends.

Gemengde signalen in de cryptomarkt

Terwijl recente winstgevendheid en het wegtrekken van activa van de beurzen een optimistisch beeld schetsen, wijst de voorzichtige houding van langetermijnhouders op een gemengd sentiment in de cryptomarkt. Dit suggereert dat, ondanks de huidige positieve trends, langetermijnhouders mogelijk een marktcorrectie verwachten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.