Bitcoin actualiteiten: Coinbase CEO blijft in VS, CME ziet record handelsvolume, BTC overtreft crypto fondsen

HHenk 6 augustus 2023 09:21

In het laatste nieuws rondom Bitcoin bevestigt Coinbase CEO Brian Armstrong dat een vertrek uit de VS niet op de agenda staat, terwijl de Bitcoin futures markt op de Chicago Mercantile Exchange (CME) een record handelsvolume heeft bereikt. Bovendien hebben Bitcoin bezitters crypto fondsen overtroffen volgens een recent rapport.

Coinbase CEO wijst verhuizing af

Coinbase CEO, Brian Armstrong, heeft een mogelijke verhuizing uit de Verenigde Staten stellig ontkend, ondanks de voortdurende juridische onzekerheid en conflicten met de SEC en andere staatsregulatoren. Dit nieuws komt ondanks eerdere suggesties dat Coinbase overwoog om naar een crypto-vriendelijker land te verhuizen. Coinbase, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, heeft te maken met een rechtszaak van de SEC en onderzoek van meerdere staatsregulatoren, waarvan velen cease and desist orders hebben uitgevaardigd tegen de staking services van de exchange.

CME ziet record Bitcoin futures handelsvolume

De Bitcoin futures markt van de Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft in juli een recordbrekend handelsvolume laten zien. Met een totaalhandelsvolume van $55,78 miljard is dit het hoogste niveau sinds januari 2022. Dit volgens de gegevens verstrekt door The Block Crypto. De onderstaande grafiek toont de geaggregeerde maandelijkse handelsvolumes van CME Bitcoin futures, geschat in dollartermen. Deze schatting is gebaseerd op de prijs van de dagelijkse spot en het dagelijkse volume van de verhandelde contracten. De open interesse wordt weergegeven als het gemiddelde van de maand.

Volgens een rapport van het Zwitserse investeringsadviesbureau 21e6 Capital AG heeft de klassieke 'koop en houd'-strategie, of 'hodl'-benadering, van Bitcoin de meeste crypto fondsen overtroffen in de eerste helft van 2023. Met een winst van ongeveer 84% heeft Bitcoin het beter gepresteerd dan de gemiddelde rendementen van 15,2% die door crypto fondsen worden gegenereerd. Het rapport suggereert dat crypto fondsen dit jaar onderpresteerden door te veel cash aan te houden en een te voorzichtige benadering.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.