Binance ziet marktaandeel in VS drastisch afnemen

HHenk 25 augustus 2023 20:57

De Amerikaanse tak van Binance, Binance US, heeft haar marktaandeel in de Verenigde Staten bijna volledig zien verdwijnen. Tegelijkertijd toont data aan dat andere spelers zoals OKX en Kraken juist groeien in deze markt.

Daling marktaandeel Binance in futures

Binance, eens een dominante speler in de handel van bitcoin- en ether-futures, heeft de laatste tijd een aanzienlijke daling van haar marktaandeel ervaren. Deze trend wordt ondersteund door data van marktanalist Kaiko, die een gestage daling van het aandeel van Binance in deze markt laat zien.

Kaiko, een bedrijf gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van marktdata, houdt de ontwikkelingen op de cryptomarkt nauwlettend in de gaten. Ze meten onder meer de perpetual futures, gemeten in volume op acht cryptobeurzen zoals Binance, Bybit, FTX en OKX.

OKX groeit in de futuresmarkt

Terwijl Binance achteruitgaat, maakt OKX juist een opmars in de futuresmarkt. De beurs zag haar marktaandeel op BTC- en ETH-futures dit jaar stijgen van 18% naar 26%. Dit betekent een aanzienlijke groei en versterking van haar positie in deze markt.

Binance.US verliest, Kraken wint

Naast de algemene teruggang van Binance, heeft de Amerikaanse tak van het bedrijf, Binance.US, haar marktaandeel bijna volledig zien verdwijnen. Ondertussen lijkt de beurs Kraken juist te groeien en haar positie op de Amerikaanse markt te versterken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.