Binance worstelt met dalende winst en scherpt maatregelen aan

HHenk 18 juli 2023 22:52

Ondanks de bloei van de crypto-industrie, ondervindt Binance, een van de grootste internationale spelers, moeilijkheden. Een daling in winst leidt tot een nieuwe reeks maatregelen, waaronder het korten op compensaties voor werknemers.

Binance kort op werknemerscompensaties

Hoewel de crypto-industrie in het algemeen floreert, heeft Binance moeite om winstgevend te blijven. De winstdaling heeft ertoe geleid dat het bedrijf heeft besloten om te korten op werknemerscompensaties. Deze omvatten mobiele telefoonvergoedingen, fitnessabonnementen en vergoedingen voor thuiswerken.

Binance is duidelijk vastbesloten om de kosten te drukken. In juni maakte de exchange bekend dat het 20% van het personeel had moeten ontslaan. CEO Changpeng Zhao (ook bekend als 'CZ') beweerde dat dit een noodzakelijke stap was om afscheid te nemen van mensen die niet goed bij het bedrijf pasten.

Regelgevingsdruk op Binance neemt toe

Patrick Hillman, de Chief Strategy Officer van Binance, gaf aan dat de toenemende regelgevingsdruk van overheden een belangrijke factor is in deze beslissing. Beleidsmakers verwachten steeds meer van crypto-bedrijven als het gaat om zaken als het voorkomen van witwassen en het uitvoeren van identiteitscontroles.

Het is geen geheim dat Binance's winst sterk afhangt van de commissies die het rekent voor handelaren. Helaas heeft Binance, net als de gehele crypto-markt, te maken met een aanzienlijke krimp in handelsvolume. Vooral op Binance.US is de krimp enorm, doordat al het volume is verplaatst naar handelsparen op basis van stablecoins.

Binance worstelt met bankpartners en overheidsregulaties

Binance's internationale tak heeft ook moeite om te voldoen aan de eisen van overheden en zelfs zijn eigen bankpartners. In september stopte Binance's bank in Europa met SEPA-transacties van en naar Binance, en in Nederland is het al gestopt. Dit zal onvermijdelijk het handelsvolume op Binance verder negatief beïnvloeden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.