Binance verlaat Nederland: Haast je om je crypto veilig te stellen

CChristiaan 15 augustus 2023 21:21

Binance, 's werelds grootste crypto beurs, heeft aangekondigd Nederland te verlaten. Dit betekent dat Nederlandse klanten hun crypto activa vóór 17 augustus van het platform moeten halen. Na deze datum is dit niet meer mogelijk.

Binance kan niet meer in Nederland opereren

Binance, de grootste crypto beurs op wereldniveau, heeft aangekondigd dat zij Nederland verlaten. De reden hiervoor is dat het hen niet gelukt is om de noodzakelijke vergunning te verkrijgen om klanten in Nederland te mogen blijven bedienen. Deze aankondiging heeft veel Nederlandse klanten in een lastige positie geplaatst, aangezien ze hun crypto activa zo snel mogelijk van het platform moeten verwijderen.

Deadline nadert voor Nederlandse Binance klanten

De tijd is nabij voor Nederlandse klanten om hun crypto activa van Binance te halen. Dit moet vóór 17 augustus gebeuren. Na deze datum zal het niet meer mogelijk zijn om dit te doen. Binance roept op om dit zo snel mogelijk te doen om problemen te voorkomen. Klanten die niet op tijd hun crypto kunnen verwijderen, kunnen als alternatief hun activa om laten zetten in de stablecoin tether (USDT).

Om klanten te helpen bij de transitie, biedt Binance een optie aan om crypto activa over te zetten naar Coinmerce. Dit proces is gratis en kan binnen enkele minuten worden voltooid. Voor klanten die nog geen alternatief handelsplatform hebben, is dit een uitstekende optie om op korte termijn hun crypto activa te verhuizen.

Oplossing voor klanten die te laat zijn

Voor klanten die niet in staat zijn om hun crypto activa op tijd te verwijderen, heeft Binance een oplossing. Op 17 augustus worden alle activa omgezet in de stablecoin tether (USDT). Klanten krijgen dan een contractuele claim die overeenkomt met hun assets op Binance vóór 17 augustus. Met deze claim kunnen klanten hun assets 'redeemen' op het platform.

Bitvavo, een andere crypto exchange, probeert klanten van Binance voor zich te winnen door nieuwe gebruikers een welkomstbonus van €10,- te bieden bij het aanmaken van een account. Een slimme zet om nieuwe klanten aan te trekken in deze onzekere tijden voor Binance-gebruikers in Nederland.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.