Binance plant tegenactie tegen de financiële toezichthouder CFTC

HHenk 25 juli 2023 16:16

Crypto exchange Binance, die eerder dit jaar aangeklaagd werd door de Amerikaanse Commodity and Futures Trading Commission (CFTC), bereidt een motie voor om de aanklachten te laten vallen.

Binance bereidt tegenaanval voor

Het is al een tijdje geleden, maar in maart van dit jaar werd Binance in de Verenigde Staten aangeklaagd door de Commodity and Futures Trading Commission (CFTC). De aanklacht loopt nog steeds, maar Binance heeft aangekondigd een tegenaanval te gaan inzetten. Ze bereiden een motie voor om deze aanklachten te laten vallen en stappen daarmee actief in de verdediging.

Beschuldigingen van CFTC aan Binance

Volgens de CFTC heeft Binance zich nooit correct geregistreerd in de Verenigde Staten. Daarnaast zou de exchange in 2019 bewust klanten in de VS diensten hebben verleend, terwijl ze wisten dat deze actie tegen de regels was. De CFTC beschuldigt Binance er ook van om buitenlandse kantoren geheim te houden als een manier om de Amerikaanse regelgeving te omzeilen.

Naast de aanklacht van de CFTC, heeft Binance nog een andere rechtszaak lopen, namelijk die van de Security and Exchange Commission (SEC). Volgens de SEC heeft Binance ongeregistreerde effecten verkocht en misbruik gemaakt van klantentegoeden. Het is mogelijk dat Binance hoopt te profiteren van het momentum dat Ripple heeft gecreëerd met zijn recente overwinning op de SEC. Deze overwinning werd groots gevierd in de crypto sector.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.