Binance in heet water: Hof van Beroep heropent rechtszaak

CChristiaan 11 maart 2024 07:46

Het Amerikaans Hof van Beroep heeft een vorige beslissing teruggedraaid die een groepsvordering van beleggers tegen Binance had afgewezen. De zaak, oorspronkelijk aangespannen door beleggers die zich misleid voelden bij het kopen van cryptovaluta, krijgt nu een nieuwe kans.

Rechtszaak tegen Binance hervat

Het Amerikaans Hof van Beroep heeft een belangrijke beslissing genomen in de rechtszaak tegen Binance. In deze zaak beweerden investeerders dat het cryptocurrency platform hen had misleid bij het kopen van cryptocurrencies. De zaak was oorspronkelijk afgewezen, maar deze beslissing is nu teruggedraaid, wat betekent dat de rechtszaak tegen Binance doorgaat.

De beschuldigingen tegen Binance

De kern van de rechtszaak tegen Binance richt zich op de beschuldiging dat het platform voor miljarden dollars aan tokens heeft gepromoot, aangeboden en verkocht zonder deze als effecten te registreren, wat een overtreding zou zijn van de Securities Act van 1933. De investeerders die de rechtszaak aanspannen willen de contracten met Binance ongedaan maken en schadevergoeding eisen.

Meerdere uitdagingen voor Binance

Dit juridisch gevecht is slechts één van de vele uitdagingen die Binance momenteel ervaart. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft eveneens actie ondernomen tegen Binance en andere partijen binnen de cryptosector. Deze stappen omvatten onder andere beschuldigingen van het verkopen van niet-geregistreerde effecten en het incorrect beheren van klantactiva.

In november 2023, sloot Binance een deal met het Amerikaanse Ministerie van Justitie en betaalde een schikking van $4,3 miljard. Dit volgde op bekentenissen dat het platform de Amerikaanse wetten tegen witwassen en financiering van terrorisme had overtreden. Oprichter en voormalig CEO Changpeng “CZ” Zhao bekende deze witwaspraktijken, waardoor er een strafzitting is gepland voor april.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.