Binance-gebruikers bezitten meer dan $600 miljoen aan Shiba Inu-tokens

HHenk 9 november 2023 07:03

Recente gegevens onthullen dat Binance-gebruikers collectief meer dan $600 miljoen aan Shiba Inu-tokens bezitten. Bovendien heeft Binance zelf ongeveer 2,3 biljoen SHIB in reserve, wat hun totale beheer van SHIB op 77,48 biljoen brengt.

Binance en de Shiba Inu reserve

Volgens recente data van Finbold bezitten Binance-gebruikers gezamenlijk meer dan $600 miljoen aan Shiba Inu-tokens. Dit komt neer op een indrukwekkend totaal van bijna 75,20 biljoen SHIB. Naast het grote aantal tokens dat in het bezit is van de gebruikers, houdt Binance zelf ook een groot aantal tokens in reserve. Het gaat hierbij om ongeveer 2,3 biljoen SHIB. Dit benadrukt de populariteit van SHIB en toont aan dat Binance een aanzienlijke rol speelt als hub voor SHIB-handelaars.

Dekkingsratio van Binance

Binance heeft een sterke financiële positie, zoals blijkt uit hun dekkingsratio van 103%. Deze ratio is een indicator van de mate waarin een organisatie aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. In dit geval betekent het dat Binance voor elke 100 SHIB die ze verschuldigd zijn aan klanten, ze 103 SHIB in reserve hebben. Dit toont aan dat Binance een financieel stabiele en betrouwbare cryptobeurs is.

Invloed van Binance op de SHIB-markt

Binance is niet alleen de grootste houder van de memecoin SHIB, maar speelt ook een cruciale rol in de liquiditeit en potentiële prijsstabiliteit van SHIB. Met het beheer over 13,15% van de totale circulerende voorraad van SHIB, heeft Binance de mogelijkheid om significante invloed uit te oefenen op de markt. Dit is vooral het geval als Binance zou besluiten om zijn reservebeleid en daarmee zijn dekkingsratio aan te passen.

De toenemende interesse in Shiba Inu en zijn Layer-2-oplossing Shibarium heeft geleid tot een aanzienlijke verhoging van de burnrate, waarbij recentelijk ongeveer 370 miljoen SHIB-tokens aan circulatie zijn onttrokken. Beleggers interpreteren deze verbranding van tokens als een bemoedigend teken voor de toekomstige marktwaarde van SHIB. Ze redeneren dat een afnemend aanbod, bij onveranderde of stijgende vraag, doorgaans tot hogere prijzen leidt.

Voor degenen die nieuw zijn in de cryptowereld en overwegen om SHIB of een andere crypto te kopen, is er goed nieuws. Dankzij een deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, ontvangen nieuwe klanten een exclusieve aanbieding. Als je je aanmeldt bij Bitvavo, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.