Beyond Meat vermindert omzetverwachting voor 2023

HHenk 8 augustus 2023 00:47

Beyond Meat heeft zijn omzetverwachting voor 2023 naar beneden bijgesteld ondanks een verkleining van de verliezen in het afgelopen kwartaal. Toch wordt er een bescheiden terugkeer naar omzetgroei verwacht in het derde en vierde kwartaal van 2023.

Verkleining verliezen en verlaging omzetverwachting

Beyond Meat maakte onlangs bekend dat het zijn verliezen in het afgelopen kwartaal heeft weten te verkleinen op een lagere omzet. Daarbij heeft het bedrijf ook zijn omzetverwachting voor het volledige jaar naar beneden bijgesteld. Dit nieuws kwam naar buiten in de recente kwartaalcijfers van het bedrijf, dat bekend staat om zijn plantaardige vleesproducten.

Ethan Brown, de CEO van Beyond Meat, gaf toe dat er sprake is van gemengde resultaten. Desondanks ziet hij sterke vooruitgang in de richting van hun langetermijndoel voor duurzame groei. Hoewel zij hun omzetverwachting voor 2023 hebben verlaagd, verwachten ze nog steeds een bescheiden terugkeer naar omzetgroei in het derde en vierde kwartaal van 2023.

Verkleining van het kwartaalverlies

In het afgelopen kwartaal boekte Beyond Meat een nettoverlies van 53,5 miljoen dollar, wat neerkomt op 0,83 dollar per aandeel. Dit is aanzienlijk minder dan het verlies van 97,1 miljoen dollar, ofwel 1,53 dollar per aandeel, dat het bedrijf in dezelfde periode een jaar eerder rapporteerde. Dit toont aan dat het bedrijf stappen maakt in de richting van winstgevendheid.

Significante daling van de kwartaalomzet

Het bedrijf rapporteerde ook een aanzienlijke daling in omzet. In het tweede kwartaal van 2022 bedroeg de omzet nog 147,0 miljoen dollar, maar dit daalde naar 102,1 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal. Deze daling in de omzet is een belangrijke reden voor het verlagen van de omzetverwachting voor het volledige jaar.

Aanpassing van de jaarlijkse omzetprognose

Beyond Meat heeft zijn omzetprognose voor het hele boekjaar aangepast. Waar het bedrijf eerst een omzet van 375 tot 415 miljoen dollar voorzag, is dit nu bijgesteld naar 360 tot 380 miljoen dollar. De aanpassing van deze verwachting is een direct gevolg van de lagere omzet in het afgelopen kwartaal.

Het nieuws over de verlaagde omzetverwachting had direct effect op de aandelenkoers van Beyond Meat. Na het sluiten van de beurs op maandag noteerde het aandeel 8,8 procent lager in de elektronische handel. Dit laat zien dat beleggers voorlopig voorzichtig zijn met het bedrijf.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.